Я помітила, що при наявності на столі ситних м'ясних і рибних салатів, цей пісний салат з помідорів і олією користується підвищеним попитом: вечір ще в самому розпалі, а овочевий салат вже зник. Здавалося б, найпростіші складові: капуста, помідор, цибуля, солодкий перець, а ось щось в ньому приваблює. Заправка! Саме вона надає салату неповторний смак. Пробуйте готувати пісні салати з олією.
Інгредієнти
салат
- Капуста білокачанна / Капустa - 200 г
- Перець болгарський - 100 г
- Помідори черрі - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
- Зелень (за смаком) - 1/3 пуч.
заправка
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Горіхи волоські (дрібної горіхової крихти) - 2 ст. л.
- Часник - 2 зуб.
- Цукрова пудра - 1/2 ч. л.
- Сіль - 1/2 ч. л.
- Олія (ароматна за смаком: соняшникова, оливкова, з волоського горіха) - 3 ст. л.
- Перець чорний - 1/4 ч. л.
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 4
Капусту шаткуємо найтоншою соломкою.
Цибулю нарізаємо півкільцями, перець - соломкою, томати розрізаємо навпіл.
У глибокій мисці перемішуємо капусту, цибулю і перець додаємо помідори.
Для заправки горіхи рубаємо в дрібну або дуже дрібну крихту.
У мисочку викладаємо горіхову крихту, видавлюємо часник через прес, всипаємо сіль, цукор, чорний мелений перець, додаємо гірчицю і олію.
Соус ретельно перемішуємо і трохи збиваємо вінчиком. Заправляємо овочі, пробуємо на сіль, досолюємо, якщо потрібно, присипаємо улюбленої зеленню і подаємо. Пробуйте готувати пісні салати з олією і овочів. Смачного!
Коментувати