Овочевий салат з фунчозой і нутом

У міру гострі, пікантні, пісні овочеві салати з маринованим перцем, фунчозою і нутом. Відмінний варіант на обід або вечерю. Просто, швидко і смачно! Головне - дати салату настоятися хоча б 1 годину! Спробуйте!

Інгредієнти

  • Нут (вказана вага вареного нуту) - 70 г
  • Фунчоза - 100 г
  • Морква (100 гр) - 2 шт
  • Перець болгарський (маринований) - 150 г
  • Квасоля стручкова - 50 г
  • Часник - 1 зуб.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Олія кунжутна - 1 ст. л.
  • Оцет (столовий 6% -ий) - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Розсіл (від маринованого перцю) - 3 ст. л.
  • Зелень - 1 пуч.

Час приготування: 75 хвилин

Кількість порцій: 6

Готуємо продукти. Заздалегідь відварюємо нут. Моркву миємо, очищаємо і натираємо на тертці або нарізаємо соломкою. Додаємо в чашку з морквою 1 ч. л. цукру і дрібку солі. Перетираємо руками і залишаємо на 5 хвилин.
Фунчозу заливаємо окропом і залишаємо на 3-5 хвилин.
Соломкою нарізаємо маринований перець.
Відварюємо стручкову квасолю, відкидаємо на друшляк і обдаємо холодною водою.
Готуємо заправку для салату. Змішуємо в чашці розсіл від маринованого перцю, соєвий соус, столовий оцет, кунжутне масло і подрібнений часник.
Готову фунчозу відкидаємо на друшляк і обдаємо холодною водою.
Відміряємо необхідну кількість вареного нуту. У глибоку чашку викладаємо фунчозу, нарізаний маринований перець, відварений нут, натерту моркву, стручкову квасолю.
Додаємо в чашку приготовлену заправку.
Добре перемішуємо масу. Залишаємо в холодильнику на 1 годину.
Подаємо наш пісний овочевий салат з олією, додавши зелень. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі