Пікантний святковий салат

Салати і закускі на день народження літом з овочами та креветками в здобніх формах з... дайкона! Обожнюю дайкон, тому і вирішила приготувати ці міні-салатниці на пару укусів, і заповнила ними не менш смачний салат закуску! Ідею рецепта підгледіла у свого друга, за що їй пребагато вдячна! Можна також готувати як салати на різдво. Смачного!

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 6

Інгредієнти

  • Дайкон (великий) - 1 шт
  • Креветки - 100 г
  • Огірок маринований - 50 г
  • Перець болгарський (червоний) - 50 г
  • Цибуля зелена (пару пір'їнок)
  • Перець чорний (за смаком)
  • Майонез - 2 ст. л.
Креветки відварити з лавровим листом. Остудити і почистити.
Дайкон краще брати більш рівний і побільше обсягом. У мене не дуже вдалий.
Дайкон очистити і нарізати шматками 4-5 см. Вирізати з них куби і чайною ложкою вирізати середину, залишаючи денце.
Відварити в підсоленій воді 6-7 хвилин. Дайкон повинен залишатися злегка хрустким. Остудити.
Нарізати дуже дрібно креветки.
Дайкон, який ми вирізали з серединки куба.
Огірочки, у мене "пикули".
Червоний перець та цибуля.
Заправити все майонезом, поперчити, солити не потрібно, але ви спробуйте і вирішите самі. Замість майонезу можна використовувати сметану, змішану з гірчицею 2 до 1, додавши ще пару крапель лимона. І ще ... дуже раджу, приготуйте салату побільше, це так смачно!
ёЗаповнити наші формочки салатом, прикрасити червоним перцем і насолоджуватися. Закуски виходять маленькі, як канапе - на один зубок! Готуйте салати і закускі на день народження літом, це смачно.
Пригощайтеся!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі