Пікантний святковий салат

Салат-закуска літом з овочами та креветками в здобніх формах з... дайкона! Обожнюю дайкон, тому і вирішила приготувати ці міні-салатниці на пару укусів, і заповнила ними не менш смачний салат-закуску. Ідею рецепта підгледіла у подрузі, за що їй пребагато вдячна.

Інгредієнти

  • Дайкон (великий) - 1 шт
  • Креветки - 100 г
  • Огірок маринований - 50 г
  • Перець болгарський (червоний) - 50 г
  • Цибуля зелена (пару пір'їнок)
  • Перець чорний (за смаком)
  • Майонез - 2 ст. л.

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 6

Креветки відварити з лавровим листом. Остудити і почистити.
Дайкон краще брати більш рівний і побільше обсягом. У мене не дуже вдалий.
Дайкон очистити і нарізати шматками 4-5 см. Вирізати з них куби і чайною ложкою вирізати середину, залишаючи денце.
Відварити в підсоленій воді 6-7 хвилин. Дайкон повинен залишатися злегка хрустким. Остудити.
Нарізати дуже дрібно креветки.
Дайкон, який ми вирізали з серединки куба.
Огірочки.
Червоний перець та цибуля.
Заправити все майонезом, поперчити, солити не потрібно, але ви спробуйте і вирішите самі. Замість майонезу можна використовувати сметану, змішану з гірчицею 2 до 1, додавши ще пару крапель лимона. І ще ... дуже раджу, приготуйте салату побільше, це так смачно!
Заповнити наші формочки салатом, прикрасити червоним перцем. Закуски виходять маленькі, як канапе - на один зубок.
Пригощайтеся!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі