Простий весняний салат

Навесні, коли консервація вже набридла, а свіжих овочів ще немає (а ті, які в продажу вживати страшно), такий недорогий салат допоможе урізноманітнити стіл. Цей салат з буряка з олією готується легко і швидко, виходить смачно. Пропорції орієнтовні.

Інгредієнти

  • Буряк - 2 шт
  • Морква - 2 шт
  • Яблуко - 1 шт
  • Ізюм - 1 жменька
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Цукор
  • Кріп - 1 пуч.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 5

Овочі миємо, чистимо від шкірки. У яблука (краще брати тверде) зняти шкірку і видалити серединку. Ізюм заливаємо окропом і залишаємо набрякнути.
Поки родзинки набухають, натираємо овочі на тертці. Яблуко ріжемо тонкою соломкою. З'єднуємо овочі з родзинками.
Для заливки змішуємо гірчицю, цукор, олію, нарізаний кріп (у мене заморожений). Заправляємо наш салат з буряка з олією.
Замість родзинок я раніше додавав чорнослив, але в цей раз його не виявилося в будинку. З родзинками вийшов експромт, вдалий. Ізюм істотно підсолоджує блюдо, в такому випадку бажано додавати лимонний сік. Мені подобається додавати в цей салат селеру, але на жаль, крім мене ніхто з домашніх не поважає цей овоч. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі