Простий салат з квашеної капусти

Чотири інгредієнта: капуста білокачанна, морква, сіль та цукор. Від півтора до чотирьох днів квашення і натуральна квашена капуста без оцту, води і чужих рук у Вас на столі. Рецепт цього простого салату з моркви і квашеної капусти вирішила виставити виключно для господинь початківців з найдобріших спонук!

Інгредієнти

Квашена капуста

  • Капуста білокачанна (вага качана 100г) - 950 г
  • Морква (чиста вага) - 150 г
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.

Салат

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Олія - ​​1-2 ст. л.
Капуста: Можна брати для квашення будь-яку по соковитості капусту, але тільки без зеленого листя. Або зелене листя потрібно попередньо зрізати. На фото ідеально біла капуста, яку я лише злегка помила і обсушила. На підсумковому фото капуста попередньої закваски, вкрай огидно суха і з зеленим листям спочатку, соковита і смачна після заквашування.
Морква: Кількість моркви можна варіювати на свій смак, але соковита морква при сухуватої капусті компенсує брак соку. Морква, натерта на "корейської" тертці на мій погляд виходить найвдалішою в квашеній капусті. При відсутності такої терки можна скористатися стандартною великої теркою. Спочатку я завжди натираю моркву.
Існує багато пристосувань для шинкування капусти. Мені подобається рубати капусту широким ножем, можна скористатися спеціальною дошкою для шинкування або овощечисткой. Якщо Ви будете шинкувати капусту ножем, розріжте качан на 2 або 4 частини в залежності від розміру, не видаляйте качан, щоб листи капусти не розсипалися. У мене качан вагою близько 2 кг. Я розрізала навпіл. Однією рукою притискаю капусту до дошки, а іншєю рубаю.
Нарізану капусту скласти в миску до моркви і пожмихать капусту з морквою до виділення соку. Додати сіль і цукор.
Для того, щоб завжди відміряти потрібну кількість цукру і солі можна придбати нехитрі гаджети, або скористатися мірним стаканчиком від дитячого сиропу від кашлю. Чайна ложка відповідає 5 мл, столова ложка 15 мл. Або взяти ложки.
Пом'яти і перемішати все ще раз. Бачите, який соковитою стала капустка.
Банки: На мій погляд найзручніші для такої капусти банки об'ємом 1 л. Банка повинна бути чистою. Можна заквасити капусту в 3х літровій банці, але подумайте, чи буде у Вашому холодильнику стільки вільного місця через пару днів. І кожен раз діставати / прибирати 3х літрову баночку трохи складніше, ніж літрову. А так, справа хазяйська. Отже, вказана кількість інгредієнтів якраз плотненько утрамбовалася в одну літрову баночку. Зверху відразу виділився сік. При сухішою капусті соку може бути спочатку трохи менше. Не переживайте, просто щільно утрамбуйте капусту з морквою в банку.
Через деякий час капуста почне бродити. Для того, щоб капуста не задихнулася потрібно кілька разів на день протикати дерев'яною паличкою капусту в декількох місцях до самого дна. Я для цих цілей використовую ручку від силіконової лопатки. Так, і обов'язково поставте банку з капустою в миску або тарілку, на випадок, якщо сік з банки захоче втекти.
Ось таким чином протикаємо капусту.
Накриваємо банку чистою серветкою і ставимо в тепле місце. Через пару днів можна починати пробувати капусту. При досягненні капустою бажаного ступеня закваски, закриваємо банку щільно кришкою і переставляємо її в холодильник. У холодильнику капустка буде потихеньку доходити і набирати ядрённості, але надовго вона зазвичай не затримується. У мене при температурі в квартирі + 29 ° капуста готова за 1.5 доби.
Для самого простого салату з квашеної капусти нарізаємо дрібно будь-яку цибульку. Відмінно підійде зелена цибуля.
Додаємо улюблену рослинну олію і цибулю до квашеній капусті, перемішуємо і подаємо до чого душа забажає. Так само цей салат з квашеної капусти відмінно підходить для варіння супів і використання в якості начинки для пиріжків і інших чудових страв.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі