Пряний салат з моркви

Мені він сподобався незвично пряним і одночасно кисло-солодким смаком, в поєднанні з хрусткою морквиною. На сайті є морквяні салати, але вони відрізняються від цього і набором інгредієнтів і способом приготування, і, відповідно, смаком. Тому я вирішив поділитися цим рецептом пряного салату з морквою без майонезу в мікрохвильовці. Я трохи модифікував оригінальний спосіб приготування, використовував один з моїх улюблених прийомів - приготування невеликої кількості овочів в мікрохвильовці. А результат вийшов, на мій погляд, навіть трохи цікавіше - морквина НЕ виварюється, а зберігає всі соки, тому смак вийшов більш насичений. Звичайно, можна сказати, що це не салат, а морква зі спеціями, але мені здається, що навіть в такому формулюванні це потрапляє в розділ недорогих салатів. Це блюдо можна подавати як салат, закуску або гарнір до м'ясної страви.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 3

Інгредієнти

  • Морква (велика) - 3 шт
  • Кумин (мелений) - 1 ст. л.
  • Коріандр (мелений) - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Оливкова олія (рафінована - для смаження) - 3 ст. л.
  • Оцет (винний білий) - 1 ст. л.
Очищаємо моркву і нарізаємо її на шматки завдовжки близько 5 см.
Кожен шматок нарізаємо на пластини товщиною 0.5 - 1 см.
Кожну пластину розрізаємо на брусочки (соломкою) товщиною 0.5 - 1 см.
Ось така виходить соломка.
Викладаємо моркву на шматок пекарської папери.
Поливаємо 1 ст. л. оливкового масла, додаємо коріандр, кумін і сіль.
Перемішуємо руками, щоб спеції і масло рівномірно покрили шматки моркви. Укладаємо їх паралельно і загортаємо цукеркою. Готуємо в мікрохвильовці (1100 ват) 3 хвилини (час може варіюватися - в залежності від потужності мікрохвильовки і кількості моркви)
Викладаємо в тарілку і заправляємо наш салат з морквою без майонезу сумішшю оливкового масла і білого винного оцту (2 ст. л. масла і 1 ст. л. оцту).

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі