Рагу з гарбуза з овочами

Приготуйте цей теплий салат з гарбуза і овочів. Я постійно шукаю цікаві комбінації овочів. Намагаюся готувати для сім'ї так, щоб поєднувати страви зі свіжих овочів - овочеві салати і страви з приготованих овочів з гарнірами з круп. Цього разу вирішив спробувати комбінацію: гарбуз, цукіні і солодкий перець. І ця комбінація не розчарувала мене! Вийшло дуже приємне, м'яке і, разом з тим, свіже поєднання. Крім цього, страва вийшла дуже яскрава і мальовнича. Овочі я запікав до стану аль денте - так що невелика хрустінка і надає ефект свіжості. Наявність гарбуза надає деяку ситність цієї страви.

Інгредієнти

  1. Гарбуз (вага зазначена для неочищеного гарбуза) - 1500 г
  2. Цукіні - 600 г
  3. Перець солодкий червоний - 1 шт
  4. Цибуля ріпчаста - 1 шт
  5. Часник - 4 зуб.
  6. Спеції (я брав італійські спеції, але можна брати прованські трави або будь-яку комбінацію за смаком) - 2 ст. л.
  7. Кумін - 2 ч. л.
  8. Перець білий - 1 ч. л.
  9. Сіль
  10. Цукор
  11. Перець червоний пекучий (я беру сушений перець пластівцями) - 1 ч. л.
  12. Оливкова олія (я беру оливкову олію для смаження - гарячого віджимання, рафінована, яке не горить) - 100 мл

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 10

Включаємо духовку на 200 градусів Цельсія, а поки вона розігрівається, починаємо займатися овочами. Нарізаємо гарбуз шматочками приблизно 2 на 3 на 1 см.
Цукіні розрізаємо вздовж навпіл і нарізаємо напівколами близько 1 см завтовшки.
Солодкий перець нарізаємо квадратиком 2 - 3 см.
Цибулю нарізаємо досить великим кубиком - 0.5 - 1 см. Але якщо хтось не любить смажену цибулю - можна нарізати дрібніше і готувати цибулю довше - щоб він став непомітний.
Часник нарубаємо дрібно.
Готуємо соус. Змішуємо оливкову олію, часник, італійські трави, кумін і білий перець. Солимо і додаємо цукор за смаком.
Викладаємо гарбуз на деко, вистелений пекарським папером. Бажано укласти гарбуз у один шар. За допомогою пензлика промазуємо все шматочки соусом - так, щоб він покрив їх з усіх боків. Ставимо в духовку на 30 - 40 хвилин. Для кожної духовки час може відрізнятися, тому після закінчення 25 хвилин треба перевіряти готовність ножем. Я зазвичай намагаюся зловити момент, коли гарбуз вже не хрумтить, але ще і не розвалюється.
На другий лист, покритий пекарським папером, викладаємо цукіні і теж промазуємо соусом з допомогою пензлика. Ставимо в духовку на 20 - 25 хвилин і теж під кінець перевіряємо готовність ножем - щоб не переготовіть. Цукіні повинні залишитися трохи з сирінкой.
На третій лист, трохи менше - теж покритий пекарським папером, викладаємо солодкий перець і теж промазуємо соусом з допомогою пензлика. Ставимо в духовку на хвилин 20. Перець готується швидше за всіх інших інгредієнтів, тому треба зловити момент коли він вже подвял, але ще з сирінкой.
Поки овочі запікаються, пасеруємо цибулю з пекучим перцем на оливковій олії. Я не дуже довго пасерую цибулю, але якщо Ви не любите смажену цибулю, то можна пасерувати її довше і навіть підливати води і давати їй випаровуватися кілька разів. Тоді цибуля "розчиниться" у інших інгредієнтах і не буде помітною.
У міру готовності овочів, викладаємо їх в каструлю або миску. Заливаємо залишками соусу і перемішуємо. Теплий салат з гарбуза і овочів або рагу готове.
Подаємо окремо, як теплий салат/закуску або як гарнір. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі