Не дуже звичайне поєднання продуктів, але смак нас не розчарував - салат з яблуками швидко "пішов" зі столу. Свіжість яблук, гострота редиски і заправки, ситість картоплі - цей салат з картоплі можна подавати замість гарніру.
Інгредієнти
- Картопля (відварена в мундирі) - 400-500 г
- Цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 1 шт
- Бульйон (м'ясний / курячий / овочевий) - 150 мл
- Гірчиця (готова) - 1 ст. л.
- Оцет (винний або яблучний) - 2 ст. л.
- Спеції (сіль і перець - за смаком)
- Редис - 300 г
- Яблуко (кисло-солодке) - 250-300 г
- Листя салату / Салат (рукола) - 200 г
- Олія (у мене кукурудзяна) - 50 мл
Кількість порцій: 6
Картоплю варимо "в мундирі" в солоній воді, злегка охолоджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо вздовж на 4-6 частин.
Одночасно можна приготувати заправку для салату: цибулю чистимо, дрібно ріжемо, заливаємо бульйоном, доводимо до кипіння і варимо хвилин 5. Потім додаємо гірчицю, оцет, за смаком сіль і багато чорного меленого перцю. Пюріруємо за допомогою погружного блендера. Додаємо олію, перемішуємо. У гарячу заправку занурюємо підготовлену картоплю і залишаємо на годину. Періодично за цей час картоплю акуратно перемішуємо.
Рукколу миємо, обсушуємо, нарізаємо, додаємо в остиглу картоплю.
Чисту редиску нарізаємо тонкими кружечками, додаємо в салат.
Яблука очищаємо, ріжемо на 4 частини, потім на тонкі пластинки. Додаємо в салат.
Всі овочі-фрукти акуратно перемішуємо, пробуємо на сіль-перець, якщо треба, додаємо. Салат готовий. Прошу до столу!
Коментувати