Рецепт "Мімоза" з горбушей

Улюблений багатьма повітряний салат з моркви "Мімоза" може бути приготовлений не тільки з сайри в маслі, але і з риби у власному соку. Виходить досить пікантний смак. Нюанси такого приготування пропоную вашій увазі. Зовсім не претендую на ноу-хау. Але раптом комусь буде цікаво. Скажу відразу, що ідею прикраси салату побачив в інтернеті, сам спробував в перший раз, тому вийшло трохи непоказно.

Інгредієнти

  • Горбуша (у власному соку) - 1 бан.
  • Картопля (залежить від розміру) - 6 шт
  • Морква (з урахуванням декорування салату) - 600 г
  • Яйце куряче - 5 шт
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Спеції - за смаком
  • Лимон - 0,5 шт

Час приготування: 100 хвилин

Кількість порцій: 6

Починаємо ми з того, що готуємо в мундирі картоплю і моркву до повної готовності, охолоджуємо, чистимо. З яйцями - те ж саме. Перед тим, як почати - суху салатницю опрацюємо тонким шаром рослинного масла, щоб при розкладанні по порціях салат не залипав і не розсипався. Мімоза - салат, в якому всі інгредієнти рубаються дуже дрібно. Дрібна терка тут обов'язкова. Почнемо з того, що багато хто вважає, що картопляна подушка - це неправильно. Я так не вважаю. Давайте почнемо. Дрібно протерту варену картоплю укладаємо на дно салатниці. І досить щільно трамбуємо. Товщина шару - не більше 3-5 мм. До слова - це єдиний шар в салаті, який ми трамбуємо, все інше повинно бути повітряним, як ... як мімоза)
Приготувавши основу, звертаємося до риби. В окремому посуді розминаємо виделкою рибу до однорідної маси (сік не зливаємо, а вмішуємо туди ж). Оскільки в цьому рецепті вона у нас у власному соку, а не в маслі - нам потрібно її "задобрити", щоб картопляна підкладка була сухою. Тому абсолютно необхідно приблизно 2 ст. л. рослинного масла. Рафінованого. Але якщо вам хочеться особливих відтінків смаку - можна використовувати і кунжутне, і льняне або оливкове. Вам вирішувати. Додаємо спецій і приправ, за бажанням. Я вибрав майоран, білий перець і чайну ложку бальзамічного оцту. Все ретельно перемішуємо і викладаємо в салатницю. Не трамбуючи, акуратно розгладжуючи. Другий шар у нас готовий.
Третій шар - це цибуля. Потрібно дуже чітко заздалегідь оцінити її смак і ступінь гіркоти. Від цього залежить кількість, яка необхідна для салату і ступінь підготовки цибулі. Рубаємо дуже дрібно, як тільки зможемо. Багато хто використовує блендери, але я звик працювати ножем. У моєму випадку цибуля здалася мені гоструватою і я вирішив її припустити. Гарячою водою (не киплячою, ні в якому разі!) З невеликим додаванням яблучного оцту.
Зауважте особливість, я жодного разу ще не сказав про майонез. Це ось така особливість. Перший шар майонезу, досить щільний кладемо тільки на цибулю. І приступаємо до четвертого шару - знову картопля. Теж дуже дрібно терта. Але! Цього разу ні в якому разі не трамбуємо і навіть не розгладжуємо. Засипаємо картопляної стружкою. Після цього перемішуємо її з майонезом. Дуже ніжно, акуратно.
Морквина. Так само розміщувати не трамбуючи ніжною пухкої кашкою. Ну тут ніяких таємниць за винятком однієї. Я морквину зверху заливаю соком лимона. Вона від цього втрачає нудотність і стає зовсім іншим "фруктом". Але це знову ж таки справа смаку. Нікому не нав'язую. У будь-якому випадку - замазуємо шар майонезом.
Далі у нас йде родзинка, точніше вішенька салату. Згадаймо про яйця. Адже ми їх варили, чистили, працювали! Поділяємо відварені яйця на білки і жовтки. Жовтки відкладаємо, у них буде своя роль в рецепті. А білки, як і все в мімози кришимо на дрібній тертці. Акуратно і ретельно засипаємо всю салатницю яєчної крихтою. Не трамбуємо ні в якому разі!
Наступний крок - майже останній. Дуже щільно покриваємо шар яйця майонезом, намагаючись, щоб взагалі не залишилося жодної дірочки. Це потрібно для того, щоб салат як би герметизувався, далі всередині він буде жити своїм життям. І тут вже краса. Трьом в дрібну труху жовтки і засипаємо зверху. Власне, чому його і прозвали "Мімоза". Салат готовий.
Нудно якось, чи не так? Але ж могли ж залишитися у нас шматочок яйця, пару морквин ...
Давайте спробуємо принести не тільки радість смаку, але і радість естетики. А ось тепер - у холодильник на кілька годин. І все. Всі сміються і радіють смаку! Дякую за увагу!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі