Рецепт огірковий "Ніжинський"

Класичне поєднання смаків: огірка, цибулі та кропу, з легкої перцевої нотою. Легкий овочевий салат для закуски. Добре поєднується з відвареною картоплею і м'ясними стравами, як доповнення.

Інгредієнти

  • Огірок - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 кг
  • Кріп (зелень) - 250 г
  • Часник (великий) - 2 зуб.
  • Сіль (з верхом) - 1 ст. л.
  • Цукор (з верхом) - 1,5 ст. л.
  • Перець чорний (молотий) - 1/3 ч. л.
  • Перець запашний - 5 шт
  • Оцет (9%) - 4 ст. л.
  • Олія (рафінована) - 4 ст. л.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 8

Огірки помити і замочити в холодній воді на 2-3 години. Почистити цибулю і часник. Огірки порізати кружальцями завтовшки 3-5 мм., цибулю порізати півкільцями товщиною 2-3 мм., часник порізати пластинками, кріп порубати.
Скласти овочі та зелень в каструлю з товстим дном, додати сіль і цукор. Перемішати і залишити на 1 годину. Додати перці, оцет і масло. Перемішати і залишити на 1 годину.
Поставити каструлю на середній вогонь, довести до кипіння і кип'ятити 5-7 хвилин, помішуючи. (Огірки змінять свій колір).
Розкласти по стерилізованим банкам і закрити стерилізованими кришками. Перевернути, укутати до повного охолодження.
Це базовий рецепт - легко трансформується - змінюючи обсяг і кількість продуктів. Зберігається в кімнатних умовах. Вихід: 1,5-1,7 літра. Через місяць можна пробувати.

Коментарі

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі