Рецепт овочевий зі шпинатом

Без цибулі та часнику. Легкий, смачний і освіжаючий салат з огірків і шпинату. Коли на святковому столі велика кількість м'ясних страв, хочеться "полегшити" їх чім-небудь овочевим. Салат зі шпинатом ще й корисний для організму. Цей салат можна використовувати і на гарнір, і на закуску. Головне - вибрати для салату молодий шпинат, оскільки в салат він йде без термообробки.

Інгредієнти

  • Шпинат (перебрані листочки, без черешків) - 100 г
  • Огірок - 150 г
  • Помідор - 200 г
  • Сир твердий - 100 г
  • Майонез провансаль - 2 ст. л.
  • Горіх мускатний (мелений) - 1 пуч.
  • Апельсин (свіжовичавлений сік) - 0.5 ст. л.
  • Суміш перців - за смаком
  • Насіння (мікс з кунжуту, насіння льону, соняшнику, гарбуза. Або рубані горіхи за смаком) - 1 ст. л.
Підготувати необхідні продукти. Огірок і помідор миємо і обсушуємо. Для заправки салату нам знадобиться сік апельсина і майонез провансаль. Шпинат вважається одним з найбільш корисних для здоров'я продуктів на нашій планеті. Шпинат має потужні протизапальні та антиоксидантні властивості, і є одним з найбільш багатих поживними речовинами продуктів. Шпинат містить спеціальні захисні каротиноїдні з'єднання, які пов'язані зі зменшенням ризику розвитку багатьох захворювань, включаючи рак, серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, нейродегенеративні захворювання і ожиріння. Шпинат також містить флавоноїди, які є типом потужного антиоксиданту, що захищає від хвороб шляхом боротьби з вільними радикалами, що викликають пошкодження в організмі. Ці захисні сполуки роблять шпинат одним з кращих антивікових продуктів. Крім високого рівня антиоксидантів, шпинат також містить вражаючу кількість вітамінів і мінералів в цілому. Він вважається чудовим джерелом вітаміну K, і хорошим джерелом вітаміну C, вітаміну A і мінералів - марганцю і калію. Це робить шпинат корисним для захисту різних систем і функцій в організмі, від розладу травлення до зорової функції. Інформація була взята з інтернету. Ось такий чарівний продукт ми додамо до звичного овочевого салату.
Листя шпинату промити в проточній воді, замочити в мисці з підкисленою водою (для більшої чистоти) і знову обполоснути під проточною водою. Обсушити. Нарізати великою "локшиною", заправити соком апельсина, сумішшю перців і дрібкою меленого мускатного горіха. Перемішати і додати майонез. У майонезу провансаль самодостатній смак, тому я не додаю ні солі ні цукру, а апельсин і мускатний горіх використовую для додання салату пікантного аромату.
Тепер нарізати великою соломкою огірок і помідор. Акуратно з'єднати з заправленим шпинатом. Розкласти в порційні салатники або в великий салатник для загальної подачі. Зверху рясно посипати тертим сиром, міксом з насіння (можете використовувати подрібнені улюблені горіхи). Оформити на свій смак. Салат бажано готувати і заправляти перед подачею на стіл.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі