Смачний салатик з баклажанів з незвичайною добавкою - крекером, в нашій родині цей салат, мій експеримент, прішeлся за смаком, чоловік його просто обожнює. І може на вигляд ці салати без мяса і не шедевр, але на смак дуже хороші.
Інгредієнти
- Баклажан (великий) - 2 шт
- Помідор - 2 шт
- Сир твердий - 150-200 г
- Крекер (солоний, дрібний) - 100-150 г
- Майонез
- Зелень
- Часник
Час приготування: 40 хвилин
Баклажани печемо цілком в дуже гарячій духовці до готовності, поки не стануть м'якими (близько 30 хвилин), можна порізати кубиками й обсмажити на сковорідці, смак вийде сильніше, але салат буде трохи жирним. Вийняти з духовки, потримати під струменем холодної води, щоб вони трохи охололи, і шкірка потім відокремиться дуже легко. Очищений, охолоджений баклажан порізати на невеликі кубики.
У той час поки печеться баклажан - помідор чистимо від насіння і ріжемо на невеликі кубики, сир тремо на крупній тертці, додаємо кубики баклажана, майонез, товчений часник, зелень, трохи солі (якщо потрібно), перцю і в самому кінці дрібного крекеру (якщо є тільки великий, можна трохи подрібнити).
Все, наш простенький але смачненький салат готовий.
Всім смачного!
Коментувати