Рецепт з баклажанів з перцем і часником

Хочу запропонувати швидкий, смачний, соковитий, хрусткий, пікантний салат з баклажанів з болгарським перцем. Гостроту салату регулюйте самі, додавши більше перцю чилі або часнику. Готову страву подають як закуску або овочевий гарнір до основних страв з м'яса. Ідею побачила в інеті, автору величезне спасибі.

Інгредієнти

  • Баклажан (середній) - 1 шт
  • Перець болгарський (середній) - 1 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Петрушка - 1 пуч.
  • Кріп - 1/2 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Мед (рідкий) - 1/2 ч. л.
  • Перець червоний пекучий (або перець чилі) - 1/2 ч. л.
  • Оливкова олія (будь-яка, ваша улюблена) - 1 ст. л.
  • Олія (для смаження баклажана) - 2 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин

Солодкий болгарський перець очистити від насіння (можна взяти різного кольору), нарізати тонкою соломкою. Часник подрібнити.
Петрушку і кріп подрібнити.
У мисці змішати болгарський перець, часник, зелень. Акуратно перемішати суміш, щоб овочі просочилися ароматом часнику, кропу.
Готуємо соус. У мисці змішати лимонний сік, мед, гострий перець, оливкову олію.
Очистити баклажан від шкірки, нарізати соломкою (скласти в миску, додати сіль. Залишити на 20 хв., щоб баклажани пустили сік, і з них пішла гіркота - я цього не робила, у мене баклажани парникові). Обсмажити баклажани в розігрітій олії до легкого рум'янцю (попередньо віджаті від соку). Періодично помішуючи.
Баклажани викласти на паперовий рушник і злегка присолити (у мене без попереднього засолювання).
На велику тарілку або в глибоку миску викладати шарами: перець з зеленню (злегка присолити), баклажан і т. і. Полити соусом. Влити залишки масла, в якому обсмажувалися баклажани. Закрити кришкою або плівкою, прибрати в холодильник на 4 години. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі