Смачний, цікавий за складом салат з грибами і шпинатом, з відомими всім інгредієнтами, заправлений пікантним соусом. Цей салат порадує вас і в будні і в свята.
Інгредієнти
- Шпинат - 2 жмені
- Помідор (середнього розміру) - 3 шт
- Печериці - 200 г
- Бекон (нарізка, 6 шматків)
- Петрушка (5 - 6 гілочок свіжої зелені)
- Оливкова олія (3 ст.л. - в соус, 1 ст.л. для смаження) - 4 ст. л.
- Бальзамик (за смаком, може знадобитися більше.) - 1 ч. л.
- Перець рожевий - 1/2 ч. л.
- Сіль за смаком
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6
Невеликий набір продуктів для приготування салату.
Помідори нарізаємо тонкими часточками, петрушку - дрібно, у шпинату видаляємо черешки, якщо листя шпинату великі, то краще їх порвати.
Скиби бекону розрізаємо навпіл і обсмажуємо, на сухий добре розігрітій сковороді, до золотистого кольору.
Обсмажуємо на оливковій олії (1 ст. л.) нарізані тонкими пластинками гриби, приблизно 5 хвилин.
Поки гриби остигають, готуємо соус. Змішуємо в мисці три столові ложки оливкової олії і темний бальзамічний оцет, додаємо пару пучок солі і рожевий перець (розтерла в ступці). Все добре збиваємо виделкою. Раджу після змішування всіх інгредієнтів підкоригувати смак під себе з урахуванням того, що соус трохи яскравіше, ніж в готовій страві. Я додавала 2 чайні ложки бальзамика.
У мисці змішуємо скибочки помідор зі шпинатом і петрушкою і заливаємо соусом, акуратно перемішуємо.
На блюдо викладаємо обсмажені скибочки грибів.
На гриби викладаємо овочеву суміш.
Поверх бекон. Дати настоятися приблизно годину і подавати. Смачного!
Коментувати