Легкий і корисний салат з бринзою, буряком і авокадо, заправлений оливковою олією з лимонним соком.
Інгредієнти
для заправки
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Сіль (морська, за смаком) - 0,25 ч. л.
- Перець чорний (за смаком) - 0,25 ч. л.
для салату
- Авокадо - 0,5 шт
- Буряк (відварний) - 1 шт
- Цибуля червона (маленька цибулина) - 0,5 шт
- Бринза - 30 г
- Петрушка - 3 гіл.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Буряк потрібен варений. Його можна відварити заздалегідь або як я - в СВЧ 10 хвилин при потужності 800 в скляній банці, в яку помістимо буряк і заллємо водою до половини банки. Робимо заправку для салату. У посуді з'єднуємо оливкову олію, лимонний сік свіжовичавлений, солимо, перчимо до смаку і все з'єднуємо.
Я буду робити салат кожному індивідуально в склянках. Червону цибулю дрібно ріжемо і викладаємо на дно склянки, полив її трохи заправкою. Авокадо чистимо і ріжемо дрібними кубиками. Коли ріжеш авокадо керамічним ножем, то він довго не темніє. На цибулю викладаємо авокадо і теж трохи поливаємо заправкою.
Буряк і бринзу ріжемо невеликим кубиком. На авокадо викладаємо буряк-заправку-бринзу. Рубаємо дрібно петрушку і присипаємо верх салату петрушкою.
Салат готовий, подаємо. Корисно, легко і смачно!
Коментувати