Булгур - це корисно, смачно, зручно і просто. У цьому салаті він доповнений дорогоцінними каменями граната, селерою і петрушкою.
Інгредієнти
- Булгур - 100 г
- Вода (окріп) - 250 мл
- Селера черешкова - 400 г
- Гранат - 1 шт
- Оливкова олія - 5 ст. л.
- Масло вершкове (1-2 ст ложки) - 2 ст. л.
- Петрушка (пучок)
- Горіхи волоські - 75 г
- Часник - 1 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний (за смаком)
Розтопити вершкове масло в сковороді, прогрійте його, всипте булгур. Ні в якому разі не намагайтеся булгур промити.
Помішуйте безперервно, дочекайтеся горіхового запаху. Досвідчені кулінари говорять, що булгуру можна дати трохи підгоріти - це теж для аромату.
Додавайте окріп.
Зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте кришкою.
Готуватися буде приблизно 10 хвилин, поки вся вода вбереться. Виходить розсипчаста крупа. Нехай трохи охолоне.
Займемося соусом. Гранат почистимо. Половина зерняток піде на соус, інша в салат.
З половини граната, треба вичавити сік, я засипала їх в ступку, додала часник і сіль.
Отриманий сік процідила, додала оливкову олію, перець, добре розмішати, соус готовий.
Селеру порізати.
Петрушку порізати.
Волоський горіх крупно порубати.
Змішати в салатнику булгур, зерна граната, що залишилися, селеру, петрушку, горіхи полити соусом.
Подавати відразу ж. Смачного!
Коментувати