Рецепт з булгуром з селерою і гранатом

Булгур - це корисно, смачно, зручно і просто. У цьому салаті він доповнений дорогоцінними каменями граната, селерою і петрушкою.

Інгредієнти

  • Булгур - 100 г
  • Вода (окріп) - 250 мл
  • Селера черешкова - 400 г
  • Гранат - 1 шт
  • Оливкова олія - ​​5 ст. л.
  • Масло вершкове (1-2 ст ложки) - 2 ст. л.
  • Петрушка (пучок)
  • Горіхи волоські - 75 г
  • Часник - 1 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (за смаком)
Розтопити вершкове масло в сковороді, прогрійте його, всипте булгур. Ні в якому разі не намагайтеся булгур промити.
Помішуйте безперервно, дочекайтеся горіхового запаху. Досвідчені кулінари говорять, що булгуру можна дати трохи підгоріти - це теж для аромату.
Додавайте окріп.
Зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте кришкою.
Готуватися буде приблизно 10 хвилин, поки вся вода вбереться. Виходить розсипчаста крупа. Нехай трохи охолоне.
Займемося соусом. Гранат почистимо. Половина зерняток піде на соус, інша в салат.
З половини граната, треба вичавити сік, я засипала їх в ступку, додала часник і сіль.
Отриманий сік процідила, додала оливкову олію, перець, добре розмішати, соус готовий.
Селеру порізати.
Петрушку порізати.
Волоський горіх крупно порубати.
Змішати в салатнику булгур, зерна граната, що залишилися, селеру, петрушку, горіхи полити соусом.
Подавати відразу ж. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі