Весна, початок березня... В цей час на місцевих ринках з'являється перша справжня весняна зелень-черешма! Як же я її люблю! З картоплею, з адигейським сиром, та просто з шматочком чорного хліба з сіллю. Шкода, що сезон цієї чудової зелені так недовгий. Пропоную вашій увазі мій улюблений салат без майонезу з черемші, який я готова їсти тричі на день. Свіжий, соковитий, яскравий, ароматний. Дуже смачний.
Інгредієнти
- Черемша (4 пучка) - 200 г
- Яйце куряче - 4 шт
- Огірок (великий) - 1 шт
- Рис - 80 г
- Зелень (кріп / петрушка) - 1 пуч.
- Сметана - 150 г
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
Черемшу ретельно промити під проточною водою, перебрати.
Дрібно нарізати.
Яйця, зварені круто, подрібнити.
Огірок нарізати дрібними кубиками.
Рис відварити до готовності.
Сметану змішати з гірчицею і лимонним соком. Приправити сіллю і перцем за смаком.
Викласти всі інгредієнти в глибоку чашу, додати подрібнену зелень, заправити сметанним соусом. (Або майонезом) Перемішати. Все готово!
Смачного!
Коментувати