Рецепт з гранатом і диким рисом

Яскравий, корисний і смачний салат з гранатом! Рецепт знайшла в одному американському блозі. Поєднання граната і дикого рису виявилося неймовірно смачним і гармонійним, а заправка тільки підкреслила цей дует. Такий салат прекрасно може замінити обід або вечерю.

Інгредієнти

для салату

  • Рис дикий - 100 г
  • Гранат - 1 шт
  • Фета - 150 г
  • Листя салату / Салат (великий (в оригіналі капуста калі)) - 1 пуч.
  • Мигдаль (можна замінити волоськими горіхами) - 1 горст.

для заправки

  • Цибуля-шалот (велика) - 2 шт
  • Оливкова олія (1 ст.л. - для смаження, інші в заправку.) - 5 ст. л.
  • Вода - 4 ст. л.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Оцет (винний) - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком)
  • Сік лимонний - 2 ст. л.

Час приготування: 65 хвилин

Кількість порцій: 2

Салат робиться дуже швидко, якщо мати готовий дикий рис. Якщо його немає, то доведеться трохи почекати. Рис залити водою в пропорції 1: 3, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і готувати під кришкою близько 55 хвилин. Всі зерна повинні розкритися. Трохи охолодити рис. Поки вариться рис, цибулю очистити і порізати дрібними кубиками. Обсмажити цибулю в ложці олії пару хвилин. Краще брати цибулю-шалот, його смак ніжніший, але можна замінити ріпчастою цібулею.
Цибулю подрібнити в блендері в грубе пюре, додати решту інгредієнтів для заправки, ще раз все збити блендером. Повинен вийти соус по консистенції як сметана. Можна регулювати густоту за допомогою додавання води або оливкової олії.
Гранат очистити від шкірки і плівок. Мигдаль краще замочити на 5 хвилин в окропі, потім обсушити паперовим рушником. Шкірку можна не знімати. Крупно порізати. Салат промити, обсушити і порізати смужками (в оригіналі використовується капуста калі).
Перемішати всі інгредієнти. Зверху викласти шматочки фети і полити соусом. Перемішати безпосередньо перед подачею. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі