Рецепт з грибами і крабовими паличками

Цікавий салат з крабових паличок з парадоксальними, на перший погляд, інгредієнтами, але дуже хорошим смаком. Його можна їсти і холодним і теплим. Мені більше подобається холодний, а ще мені подобається його ситність.

Інгредієнти

  • Печериці - 450 г
  • Перець болгарський - 2 шт
  • Крабові палички - 1 пач.
  • Цибуля ріпчаста (невелика) - 2 шт
  • Оцет (винний) - 3 ст. л.
  • Олія (для смаження) - 3 ст. л.
  • Перець чорний (горошини) - 3 шт
  • Перець духмяний (горошини) - 3 шт
  • Перець білий (горошини) - 3 шт
  • Сіль за смаком
  • Зелень (кріп і петрушка) - 1 пуч.
  • Оливкова олія (для заправки) - 3 ст. л.
  • Капуста китайська - 200 г

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Спочатку підготуємо те, що нам треба посмажити. Це цибуля, гриби і болгарський перець.
Подрібнимо все це ось таким чином.
Розпалюємо масло в сковорідці, цибулю туди.
Трохи цибуля стала м'якше, гриби зверху. Варто гриби трохи потримати зверху на цибулі, відразу не перемішувати, так вони віддадуть менше вологи і залишаться соковитими.
Недовго засмажили гриби, і відразу перець.
Не треба все доводити до повної готовності, має трохи бути сиро. Як зараз модно говорити "альденте". Ось так виглядає готова сковорідка. Між нами, це вже шикарний гарнір, наприклад, до якого-небудь смаженого шматочку м'яса! Але ми підемо далі!
Поки сковорідка готується можна приготувати заправку для салату. Трохи оцту винного, яблучного, тільки не простого 9%. Також трохи оливкового масла або простого рослинного. Зелень нарубати дрібненько, а вищезазначені перчики розмолоти в ступці. Все змішати в мисочці до однорідної емульсії.
Повернемося до салату. Китайську капусту наріжемо тонкими, не надто довгими смужками, а крабові палки просто скибочками. Капустка здорово надає легкості...
З'єднуємо все з чим возилися у великій мисці, заливаємо заправкою і перемішуємо. Даємо постояти трохи, так би мовити, настоятися... Я тому й люблю його їсти холодним, смаку стає більше. Хоча, і теплий салат досить приємний.
Ось такий не дуже складний салат. В принципі, це повноцінна, хоча і легка вечеря. Можна пограти з приправами +/- на ваш смак. Я спробую наступного разу використовувати базилік, думаю доречно буде. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі