Хочу запропонувати вам прості, швидкі і дуже смачні салати! Легкий і корисний! Спробуйте і ви не залишитесь байдужими!
Інгредієнти
- Капуста білокачанна / Капустa - 150 г
- Морква - 1 шт
- Чорнослив - 5 шт
- Петрушка (зелень) - за смаком
- Кріп (зелень) - за смаком
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Цукор - за смаком
Капусту нашаткувати, посипати сіллю і цукром.
Пом'яти руками для утворення соку. Залишити хвилин на 30.
Моркву очистити, натерти на крупній тертці. Я натерла на тертці для корейської моркви.
Чорнослив помити і дрібно нарізати. Якщо у вас чорнослив дуже сухий, то попередньо замочіть. У мене був вологий, тому я не замочувала. Кісточки видаліть.
Зелень кропу і петрушки промити, висушити і дрібно нарізати.
Приготувати заправку: капустяний сік, який утворився після «відпочинку» нашої капустки, з'єднайте з лимонним соком. Ретельно перемішати. Можна приготувати іншу заправку: оливкову олію або рослинну змішати з лимонним соком. Теж виходить дуже смачно.
Перемішати в салатник капусту, моркву і чорнослив.
Викласти на блюдо.
Полити заправкою і посипати подрібненою зеленню.
Наш салат готовий! Готуйте з задоволенням! Радуйте себе і своїх близьких! Смачного!
Коментувати