Рецепт з капусти з гранатом

Цей салат із студентських років, коли все рецептики записувалися в особливий зошит (я думаю, це багатьом знайоме). Цього зошита вже давно немає, а салат досі радує своїм смаком. Цей салат з капусти з гранатом свіжий, легкий і абсолютно не набридає. При всій простоті приготування та складу в сезон гранатів цей салат незмінно займає своє місце на нашому святковому столі.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна / Капустa - 0,5 кг
  • Гранат (кисло-солодкий, середній) - 1 шт
  • Цибуля червона (невелика) - 1 шт
  • Грудка куряча (копчена) - 0,5 шт
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Сік лимонний (або регулюйте за смаком) - 1 ст. л.
  • Майонез (за смаком)

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 6

Цибулю очистити, дрібно нарізати, залити соєвим соусом і лимонним соком і залишити маринуватися хвилин на 10. Капусту краще вибирати свіжу, соковиту, тоді доведеться додавати менше майонезу. Капусту натерти на крупній тертці. Курячі грудки нарізати середніми кубиками.
Очистити зерна граната. Гранат краще вибирати кисло-солодкий, з кислим виходить не так смачно. Якщо гранат солодкий, то кислоту можна відрегулювати додаванням більшої кількості лимонного соку. І важливий момент - зерна граната повинні бути досить м'якими, можна взяти так звані сорти "без кісточок".
Змішати всі інгредієнти (частину зерен граната залишити для прикраси), цибулю додати разом з маринадом. Додати майонез і перемішати. Кількість майонезу буде залежати від особистих переваг і соковитості капусти. Мені зазвичай вистачає 1-2 ст. ложок. Я пробувала замінити майонез в цьому салаті, але змушена констатувати, майонез тут підходить найкраще. Викласти салат в блюда, прикрасити рештою зернами граната і подавати. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі