Простий і смачний весняний салат з крабових паличок. Мінімум інгредієнтів - максимум смаку!
Інгредієнти
- Крабові палички - 200 г
- Рис - 1/2 скл.
- Кукурудза - 1 бан.
- Морква - 1 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Майонез - 100 г
- Сіль за смаком
- Цукор (в маринад) - 1 ч. л.
- Оцет (в маринад) - 1 ст. л.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 4
Час приготування зазначено без урахування часу підготовки рису і цибулі. Це треба зробити напередодні. Рис промити і замочити в холодній воді на годину.
Злити воду і викласти рис в окріп, за обсягом в три рази більше крупи. Відварити до готовності на тихому вогні. Відкинути на сито і дати повністю охолонути. Рис повинен бути м'яким, але розсипчастим!
Тим часом підготувати цибулю. Дрібно нарізати, залити окропом на півгодини. Злити воду і залити маринадом: (1/2 скл. води, 1/3 ч. л. солі, цукор і оцет). Залишити маринуватися на півгодини мінімум.
Очистити і натерти моркву на дрібній тертці. Посолити за смаком і потерти руками, як капусту при квашенні. Дати постояти трохи. Морква пустить сік і стане м'якою.
Кубиками порізати крабові палички.
Кукурудзу висипати в миску, злити сік.
Туди ж скласти палички і моркву.
Додати остиглий рис і все перемішати. Посолити за смаком. При подачі заправити майонезом.
Смачного!
Коментувати