Рецепт з крабовими паличками і сулугуні

Купила я по акції дві упаковки сулугуні. Взагалі, сулугуні я дуже люблю, але дві упаковки! З бутербродами не з'їси... Ось я і стала експериментувати. І перше, що я зробила - салат з пекінської капусти і крабових паличок. І вийшов він дуже легким і неймовірно смачним! Головна фішка цього салату: продукти бажано нарізати тонкою і максимально можливо довгою соломкою.

Інгредієнти

салат

  • Капуста пекінська (невеликий качан) - 1/2 шт
  • Огірок (середній) - 1 шт
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Крабові палички - 200 г
  • Цибуля червона - 1/2 шт
  • Сир сулугуні - 150 г
  • Кінза - 1 пуч.
  • Перець чорний (мелений) - за смаком
  • Сіль за смаком

заправка

  • Майонез - 1 ст. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Гірчиця (французька) - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
Цибулю тонко нарізати чверть кільцями і замаринувати в воді з додаванням ложечки цукру і оцту (маринад повинен бути кисленьким на смак). Відставити на 20 хвилин.
Яйця збити окремо і злегка підсолити. Спекти два тонких омлетіка. Відкласти.
Крабові палички обережно розгорнути і нарвати руками поперек на тонкі смужки.
Пекінську капусту тонко нашаткувати, скласти в глибоку миску.
Додати соломку з крабових паличок.
Омлетики нарізати неширокої лапшічкой і додати в миску.
Огірок також нарізати тонкою довгою соломкою.
Додати злегка віджату від маринаду цибулю.
І, нарешті, сулугуні, нарізаний тонкими довгими брусочками.
Всі інгредієнти для заправки збити віночком в однорідний соус.
До продуктів в мисці додати подрібнену кінзу і акуратно перемішати. За смаком посолити і поперчити. Влити заправку і знову акуратно перемішати.
Викласти салат на плоску тарілку і прикрасити листочками кінзи. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі