Купила я по акції дві упаковки сулугуні. Взагалі, сулугуні я дуже люблю, але дві упаковки! З бутербродами не з'їси... Ось я і стала експериментувати. І перше, що я зробила - салат з пекінської капусти і крабових паличок. І вийшов він дуже легким і неймовірно смачним! Головна фішка цього салату: продукти бажано нарізати тонкою і максимально можливо довгою соломкою.
Інгредієнти
салат
- Капуста пекінська (невеликий качан) - 1/2 шт
- Огірок (середній) - 1 шт
- Яйце куряче - 2 шт
- Крабові палички - 200 г
- Цибуля червона - 1/2 шт
- Сир сулугуні - 150 г
- Кінза - 1 пуч.
- Перець чорний (мелений) - за смаком
- Сіль за смаком
заправка
- Майонез - 1 ст. л.
- Сметана - 2 ст. л.
- Гірчиця (французька) - 1 ч. л.
- Сік лимонний - 1 ч. л.
Цибулю тонко нарізати чверть кільцями і замаринувати в воді з додаванням ложечки цукру і оцту (маринад повинен бути кисленьким на смак). Відставити на 20 хвилин.
Яйця збити окремо і злегка підсолити. Спекти два тонких омлетіка. Відкласти.
Крабові палички обережно розгорнути і нарвати руками поперек на тонкі смужки.
Пекінську капусту тонко нашаткувати, скласти в глибоку миску.
Додати соломку з крабових паличок.
Омлетики нарізати неширокої лапшічкой і додати в миску.
Огірок також нарізати тонкою довгою соломкою.
Додати злегка віджату від маринаду цибулю.
І, нарешті, сулугуні, нарізаний тонкими довгими брусочками.
Всі інгредієнти для заправки збити віночком в однорідний соус.
До продуктів в мисці додати подрібнену кінзу і акуратно перемішати. За смаком посолити і поперчити. Влити заправку і знову акуратно перемішати.
Викласти салат на плоску тарілку і прикрасити листочками кінзи. Смачного!
Коментувати