Почався сезон молодої капусти. Хочу запропонувати швидкий, смачний, соковитий і ароматний салат з капусти, огірка і базиліка на Трійцю. Для нього знадобиться трохи інгредієнтів - головне робити його з хорошим настроєм і любов'ю. Заправила салат розпеченим рослинним маслом.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна / Капустa (молода) - 120 г
- Огірок (свіжий) - 100 г
- Сік лимонний - 1/2 ст. л.
- Перець червоний пекучий (у мене пластівці) - за смаком
- Сіль за смаком
- Олія - 50 мл
- Часник - 1 зуб.
- Базилік (10 листочків) - 1 гіл.
- Кріп - 2 гіл.
- Перець чорний - за смаком
- Горіхи кедрові - 1 ст. л.
- Цукор (щіпка)
Кількість порцій: 2
Молоду капусту нашаткувати тонкими стрічками (НЕ тиснути), скласти в миску, збризнути соком лимона, додати червоний пекучий перець і подрібнений часник. Рослинну олію добре зігріти, але щоб не димилося. Залити капусту з перцем і часником, перемішати. На цьому етапі додати цукор і злегка присолити, перемішати. Огірок нарізати смужками, додати до капусти. Перемішати, додати дрібно нарізані листя базиліка, трохи кропу. Кедрові горіхи злегка обсмажити на сухій сковороді, додати в салат. Перевірити салат на сіль, перець. Перекласти в салатницю, додати мелений чорний перець. Смачного!
Коментувати