Для мене це дуже смачний салат з кальмарів! Якщо виключити паніровку морепродуктів, то цілком підійде і для дієтичного харчування!
Інгредієнти
- Манго - 1/2 шт
- Авокадо - 1/2 шт
- Кальмар - 1 шт
- Горіхи кедрові - 1 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ч. л.
- Цедра лимона - 0/5 ч. л.
- Оцет - 1 ч. л.
- Цукор - 0,5 ч. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Олія - 1 ст. л.
- Капуста пекінська - 1/4 шт
- Сіль за смаком
- Сухарі панірувальні / Паніровка - 4 ст. л.
- Редис - 4 шт
- Рукола - 1/2 пуч.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Креветки - 10 шт
- Соус - 1 ч. л.
Час приготування: 25 хвилин
Кількість порцій: 2
Пекінську капусту помити і порізати, або нарвати руками. Викласти на блюдо і посипати руколою і редискою. Манго і авокадо почистити, порізати тонкими скибочками і викласти на салатні листя.
Кільця кальмара і креветки розморозити і замаринувати на 15-20 хвилин в суміші із соєвого соусу і рубаного часнику. Потім обваляти їх у борошні, збитому яйці і панірувальних сухарях. Обсмажити морепродукти в розігрітій олії на середньому вогні, буквально по 1 хвилині з кожної сторони, до золотистого кольору і викласти на паперовий рушник.
Для заправки змішати виноградний оцет з лимонним соком і цедрою, гірчицею із зернятками, рослинним маслом, сіллю, цукром, перцем і дрібно посіченим часником.
Полити салат заправкою, посипати кедровими горішками і викласти зверху креветки і кільця кальмара. Якщо для маринаду використовувати світлий соєвий соус, то вигляд у морепродуктів буде симпатичніше, але за смаком мені подобається саме дуже темний. Смачного!
Коментувати