Рецепт з морепродуктами, авокадо і манго

Для мене це дуже смачний салат з кальмарів! Якщо виключити паніровку морепродуктів, то цілком підійде і для дієтичного харчування!

Інгредієнти

  • Манго - 1/2 шт
  • Авокадо - 1/2 шт
  • Кальмар - 1 шт
  • Горіхи кедрові - 1 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Цедра лимона - 0/5 ч. л.
  • Оцет - 1 ч. л.
  • Цукор - 0,5 ч. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Капуста пекінська - 1/4 шт
  • Сіль за смаком
  • Сухарі панірувальні / Паніровка - 4 ст. л.
  • Редис - 4 шт
  • Рукола - 1/2 пуч.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Креветки - 10 шт
  • Соус - 1 ч. л.

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 2

Пекінську капусту помити і порізати, або нарвати руками. Викласти на блюдо і посипати руколою і редискою. Манго і авокадо почистити, порізати тонкими скибочками і викласти на салатні листя.
Кільця кальмара і креветки розморозити і замаринувати на 15-20 хвилин в суміші із соєвого соусу і рубаного часнику. Потім обваляти їх у борошні, збитому яйці і панірувальних сухарях. Обсмажити морепродукти в розігрітій олії на середньому вогні, буквально по 1 хвилині з кожної сторони, до золотистого кольору і викласти на паперовий рушник.
Для заправки змішати виноградний оцет з лимонним соком і цедрою, гірчицею із зернятками, рослинним маслом, сіллю, цукром, перцем і дрібно посіченим часником.
Полити салат заправкою, посипати кедровими горішками і викласти зверху креветки і кільця кальмара. Якщо для маринаду використовувати світлий соєвий соус, то вигляд у морепродуктів буде симпатичніше, але за смаком мені подобається саме дуже темний. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі