Рецепт з морепродуктів і білої квасолі

Цей салат з квасолі сповнений різноманітних смаків - в ньому поєднані морепродукти, овочі і квасоля. Він дуже ситний, тому його можна подавати як основну страву. На підготовку буде потрібно якийсь час, тому що вам доведеться почистити і приготувати все морепродукти. Крім того, якщо ви самі готуєте боби, а не купуєте вже готові, їх треба замочити і залишити на ніч, а потім варити приблизно годину до м'якості. Але цей салат з рибою коштує вашого часу і зусиль, тому що ви отримуєте чудову, смачну, корисну і дієтичну страву.

Інгредієнти

  • Квасоля (біла, готова) - 400 г
  • Лосось (свіжий, філе) - 500 г
  • Креветки (готові) - 300 г
  • Мідії (свіжі) - 1 кг
  • Помідор - 4 шт
  • Перець солодкий - 1 шт
  • Цибуля біла - 1 шт
  • Шніт-цибуля (кілька пір'я або замінити на кілька гілочок кропу) - 1 пуч.
  • Листя салату / Салат (Айсберг) - 1/2 шт
  • Лимон - 1/2 шт
  • Гірчиця (зерниста) - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​70 мл
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Перець чорний (мелений) - 1/4 ч. л.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 4

Якщо ви не можете купити гарної свіжої риби, можна використовувати заморожені суміші морепродуктів.
1. Зробіть заправку для салату: змішайте гірчицю з лимонним соком. Я люблю свої салати з кислинкою, тому додаю досить багато лимонного соку або оцту. Сюди вичавила приблизно пів-лимона. Поступово тонкою цівкою влийте приблизно 50 г оливкової олії, постійно збиваючи заправку віночком, щоб вийшла емульсія.
Поріжте цибулю, перець і помідори на кубики і влийте заправку.
Гарненько розмішайте і залиште овочі маринуватися, поки ви готуєте рибу і морепродукти.
2. Очистіть креветки і видаліть голови.
3. Готуйте лосось на середньому вогні на оливковій олії спочатку шкірою вниз, хвилин 5-7, потім на іншій стороні ще 3-5 хвилин. Підсолити і поперчіть філе, дайте охолонути і розріжте на великі кубики.
4. Викиньте відкриті мідії, які не зачиняються при постукуванні. Видаліть "борідки" і пошкребить щіткою. Покладіть чисті мідії у велику каструлю. Воду і сіль додавати не треба, оскільки всередині раковин є солона вода, яку мідії відпустять при готуванні. Закрийте каструлю кришкою і готуйте мідії на середньому вогні (або трохи нижче середньої), поки вони не розкриються. Викиньте раковини, які на розкрилися, і дістаньте мідії з раковин, які розкрилися. Рідину, що залишилася від їх приготування, можна зберегти і використовувати для приготування рибного супу.
5. Додайте квасолю до овочів і розмішайте.
6. На тарілки покладіть крупно порізаний салат айсберг, збризніть лимонним соком, оливковою олією, трохи посоліть і поперчіть.
7. Зверху покладіть овочеву суміш, потім рибу, мідії та креветки, а потім ще трохи овочів.
8. Дайте салату постояти хвилин 5, щоб риба просочилася соусом від овочів.
9. Посипте дрібно рубаною зеленню - шніт-цибулею або кропом.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі