Весна - пора закоханості, романтичних побачень. Хочу запропонувати рецепт салату з морепродуктів і руколи для романтичної вечері в італійському стилі. Кухня: Італійська.
Інгредієнти
- Лист лавровий - 3 шт
- Рукола - 1 пуч.
- Вино біле сухе - 100 мл
- Оливкова олія - 4 ст. л.
- Лимон - 1 шт
- Сіль
- Перець чорний (мелений)
- Приправа (італійські трави)
- Креветки (варено-морожені) - 300 г
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Хочу зауважити, що процес приготування цього салату вже налаштовує на романтичний лад. Беремо сухе біле вино, додаємо лавровий лист і ставимо кип'ятити. На аромат збігаються всі домочадці.
Креветки дістаємо заздалегідь, даємо їм відтанути і чистимо, я люблю щоб хвостики залишалися в "панцирі". Для цього салату можна використовувати також попередньо відварений морський коктейль або мідії.
Знімаємо вино з плити і опускаємо в нього креветки, але ні в якому разі не варимо креветки у вині, вони стануть "гумовими". Даємо креветкам просочитися вином близько 10 хвилин.
Відкидаємо креветки на друшляк.
Готуємо заправку із соку лимона, оливкової олії і солі.
Рукколу миємо і злегка обсушуємо. Викладаємо на блюдо сервіровки.
Зверху руколи кладемо мариновані креветки. Поливаємо заправкою. До салату доречні часточки лимона.
Салат дуже смачний!
Коментувати