Свіжий, хрусткий, соковитий салат з рибою і овочами. Досить легкий, але ситний. Готується просто і швидко. Салат і на кожен день і на святковому столі буде виглядати гідно. Спробуйте!
Інгредієнти
салат
- Капуста пекінська - 100 г
- Риба - 200 г
- Яйце куряче - 3 шт
- Огірок - 150 г
- Помідор - 200 г
- Сир напівтвердий - 50 г
заправка
- Сметана - 200 г
- Гірчиця - 1/2 ч. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
Салат можна приготувати практично з будь-якою рибою. Скумбрія, лосось, тунець, тріска. Навіть зі звичайним минтаєм цей салат дуже непоганий. Рибу можна відварити, запекти, використовувати рибу гарячого копчення. Цього разу я готувала салат з запеченої горбушей. Рибу розібрати на сегменти. Огірки (два невеликих) очистити, нарізати невеликим кубиком. Великий помідор нарізати кубиком такого ж розміру. Використовувати тільки м'якоть, насіння і сік видалити. Відварені яйця порубати. Пекінську капусту нашаткувати тонкою соломкою.
Приготувати заправку. Змішати сметану (або густий йогурт) з гірчицею і лимонним соком. Посолити за смаком, приправити перцем. Можна заправити салат майонезом.
Викласти салат шарами, використовуючи сервировочное кільце. Або подати салат в загальному великому салатнику також викладаючи його шарами. Першим шаром йде пекінська капуста. Капусту злегка прим'яти. Полити невеликою кількістю заправки.
Другий шар - риба. Заправка.
Яйце. Заправка.
Огірок. Заправка.
Помідор. Заправка.
Зверху посипати салат тертим сиром. Все готово.
Смачного!
Коментувати