Пропоную легкий салат з руколою і моцарелою, а ще з фенхелем і селерою. Легкий, з яскравим поєднанням смаків, прекрасно підійде як до святкового столу, так і на повсякденний стіл.
Інгредієнти
для салату
- Рукола - 1 пуч.
- Фенхель - 0.5 шт
- Селера черешкова - 2 шт
- Моцарелла - 150 г
- Помідори черрі - 10 шт
- Сік лимонний - 2 ст. л.
заправка
- Оливкова олія - 4 ст. л.
- Кріп - 1 пуч.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
Час приготування: 25 хвилин
Кількість порцій: 8
Приготуємо заправку: Змішаємо оливкову олію і лимонний сік. Додати дрібно нарізаний кріп. Все перемішати і залишити настоюватися.
Рукколу промити, просушити паперовим рушником, і нарвати руками.
Фенхель нарізати півкільцями або дрібними кубиками.
Нарізати дрібно стебла селери.
Помідори черрі розрізати на дві або чотири частини, в залежності від розміру помідорів
Кульки моцарели розрізати на четвертинки.
Все акуратно перемішати. Посолити і поперчити за потребою. Полити заправкою, яка вже настоялася.
Зверху нанести смуги соусом "Наршараб". Це додасть нотку солодощі, і заграє контрастом з кисло-солоною заправкою.
Можна пригощатися і пригощати рідних. Смачного!
Коментувати