Рецепт з шинкою і чорносливом

Пропоную приготувати смачний салат з листя салату і шинки з чорносливом під соусом на основі майонезу. Ще пара-трійка салатів і обожнювання в очах мого чоловіка стане матеріальним, він навіть не уявляє, що це салатне різноманіття пов'язано з конкурсом і не триватиме вічно.

Інгредієнти

  • Шинка - 150 г
  • Чорнослив - 100 г
  • Помідор - 2 шт
  • Горіхи волоські - 4 ст. л.
  • Зелень (петрушка і кріп, кілька гілочок)
  • Майонез - 50 г
  • Сметана (жирність 15 - 20%) - 50 г
  • Перець чорний (за смаком)
  • Сіль за смаком
  • Листя салату / Салат (листовий, 5 листочків)

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Продукти. Як елемент оформлення будуть присутні ще й листя листового салату.
Нарізаю шинку і чорнослив соломкою, помідори - навпіл, потім тонкими скибочками.
Далі, горіхи (вже чисті і обсмажені в мікрохвильовці) подрібнюю в блендері до дрібної крихти, зелень нарізаю дрібно. Готую соус для заправки салату, змішуючи майонез і сметану.
На блюдо викладаю листя салату.
На салатні листя - шинку, зверху соус і трохи (столову ложку) волоських горіхів.
Поверх шинки - скибочки помідорів, солю, перчу, заправлю соусом.
Наступний шар - волоські горіхи, половина від порції, що залишилася.
Посипаю зеленню.
За зелені розкладаю чорнослив і поливаю заправкою.
Завершую шаром волоських горіхів. При подачі додатково посипаю по краях салату зелень і кілька чорнослив фарширую ядрами горіха. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі