Два варіанти салату з сиром, сочевицею і баклажаном. Сир халлумі повністю змінює смак з гостро-пікантного на вершково-сирний. Важко визначити, що смачніше? Пропоную вам спробувати і поділитися думкою.
Інгредієнти
пісна основа
- Сочевиця - 1/2 скл.
- Баклажан - 1 шт
- Цибуля зелена - 3 гіл.
- Черемша - 5 гіл.
- Оцет (яблучний, за смаком)
- Оливки чорні (декілька штук, в'ялені)
- Оливкова олія - 1 ч. л.
- Перець чорний (за смаком)
- Сіль за смаком
непісна добавка
- Сир м'який (халлумі або сулугуні) - 100 г
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Продукти взяті в приблизних пропорціях, тому, ви можете підганяти рецепт під себе. Червона сочевиця дуже зручна для цього салату, все готується в лічені хвилини! Сочевицю промити, залити водою 1: 2 і відварити протягом 10 хвилин після закипання, зменшивши вогонь на мінімум.
Баклажан нарізати дуже тонкими слайсами, змастити маслом і запекти до готовності в духовці. У підсумку, баклажани повинні вийти трохи в'яленими, але не сухими.
Черемшу і цибулю промити водою і нарізати.
У ще гарячу сочевицю додати порізані цибулю і черемшу, перемішати і накрити кришкою.
Баклажан нарізати соломкою. Зовні шматочки дуже схожі на гриби, і мало хто визначить в салаті баклажан, якщо він без насіння.
Для скромного варіанту дрібно нарізаємо м'який ропні сир.
В обидва салатника додаємо до смаку сіль, яблучний оцет і оливкове масло, а так само кілька в'ялених маслин для більшої пікантності. Смачного!
Коментувати