Рецепт з яловичиною, сиром і ананасом

Салат з ананасом, яловичиною, сиром і волоським горіхом. Соковитий, ніжний, насичений і ситний салат. При такій оригінальній подачі, яку я пропоную вам, цей салат буде головною прикрасою святкового столу. Спробуйте. Це дуже смачно.

Інгредієнти

салат

  • Яловичина - 200 г
  • Ананас - 200 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Горіхи волоські (100-120 г) - 100 г
  • Сир напівтвердий - 100 г

соус

  • Сметана - 150 г
  • Жовток яєчний - 2 шт
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Сіль за смаком

прикраса

  • Сир напівтвердий - 50 г
  • Білок яєчний - 2 шт
  • Яйце перепелине - 3 шт
  • Маслини - 1 шт
Натерти сир на крупній тертці.
Волоські горіхи попередньо прожарити на сухій сковороді або в духовці. Порубати не дуже дрібно.
Приготувати соус. У чашу комбайна викласти два варених яєчних жовтки, чайну ложку гірчиці, лимонний сік, оливкову олію, посолити за смаком. Додати сметану і збити соус до однорідності.
Відварну або запечену яловичину нарізати дрібними кубиками. Яйця порубати. Ананас нарізати кубиком такого ж розміру, що і м'ясо. (Можна використовувати консервований ананас, попередньо промокнувши його від зайвої вологи паперовим рушником. В такому випадку салат може зберігатися більше доби. Ананас свіжий згодом розм'якшує м'ясо, тому салат з ним краще з'їсти швидше.)
Зібрати салат. Для збірки я використовувала роз'ємну форму для паски діаметром 10 см. Першим шаром викласти яловичину. Змастити м'ясної шар столовою ложкою соусу. Другий шар: ананас + столова ложка соусу.
Третій шар: рубаний горіх. Четвертий шар: яйце + столова ложка соусу.
П'ятий шар: сир + соус. Повторити черговість шарів ще раз. Якщо ви використовуєте сир малосолоний, то під час складання салату посоліть трохи яєчний і м'ясний шари.
Відварені білки, що залишилися від яєць, які були використані для приготування соусу, натерти на дрібній тертці. Сир теж натерти на дрібній тертці. Пару шматочків сиру відрізати і відкласти. (Для декору)
Широкою лопаткою акуратно вирізати трикутний сегмент з сформованого салату. Змастити боки і серединку салату соусом. Обсипати салат сумішшю білка і сиру.
Відварені перепелині яйця очистити. З маслини вирізати "оченята" і "носики" для мишей, з тонкої скибочки сиру вирізати мишачі "вушка". На яйцях зробити невеликі надрізи-проколи і вставити в них носи-оченята-вуха. Сирні скибочки покласти на салат і посадити на сир мишей. Поставити салат в холодильник хвилин на 30. Все готово!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі