Рецепт з язиком "Свинка"

М'ясні салати дуже затребувані на Новорічному столі, а якщо це салат з язика, то це ще й делікатес. А якщо ви оформите свій салат у вигляді "Свинки" - символу Нового 2019 рок, то ви явно порадуєте своїх рідних і гостей.

Інгредієнти

салат

  • Майонез - 3 ст. л.
  • Язик свинячий (або яловичий варений) - 200 г
  • Картопля (варена в "мундирі") - 2 шт
  • Яйце куряче (варене) - 2 шт
  • Огірок - 1 шт
  • Редька - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
  • Кріп
  • Сир твердий - 100 г

оформлення

  • Ковбаса (варена) - 50 г
  • Смородина червона (або журавлина, брусниця) - 20 шт
  • Перець болгарський (червоний) - 1 шт
  • Петрушка (або кріп) - 1 пуч.
  • Маслини - 1 шт

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 6

Приготування салату передбачає, що у вас заздалегідь зварені язик, картопля і яйця. Язик ріжемо дрібними кубиками.
Також дрібними кубиками ріжемо огірок і цибулю.
Дрібними кубиками ріжемо яйця і картоплю.
Додаємо порізану дрібними кубиками редьку і кріп, у мене заморожений.
Заправляємо салат майонезом. Перемішуємо. Беремо довгасте блюдо, кладемо уздовж гіркою салат, злегка приминаємо. На це блюдо викладено половину салату.
Сир тремо на тертку, кладемо зверху, теж злегка приминаємо. З ковбаси вирізаємо круглий п'ятачок, трубочкою робимо дірочки - ніздрі. З ковбаси також вирізаємо вуха, хвостик, вставляємо зверху. З маслини вирізаємо очі.
Навколо свинки кладемо зелень, прикрашаємо червоними ягідками, у мене смородина. З червоного перцю вирізаємо для краси бантик. Подаємо салат охолодженим. Щасливого Нового року!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі