Рецепт зі шпинатом і обсмаженими яблуками

Пропоную спробувати легкий фруктово-овочевий салат з листя салату і шпинату! Яблуко тут в новій ролі: його обсмажуємо, перчимо і солимо! Салат виходить смачний і цікавий!

Інгредієнти

  • Шпинат (50-80 г) - 50 г
  • Листя салату / Салат (20-30 г) - 20 г
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Яблуко (1-2 шт.) - 1 шт
  • Сир м'який (моцарелла, або інший схожий сир, 50-70 г) - 50 г
  • Олія (для смаження і заправки, 3-4 ст. л.) - 4 ст. л.
  • Оцет (яблучний, домашній, 2 ст. л., або за смаком) - 2 ст. л.
  • Лимон (сік) - 0.5 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
Шпинат і листя салату вимити й обсушити. Червону цибулю нарізати півкільцями, додати лимонний сік з половини лимона і залишити маринуватися на 15 хвилин.
Яблуко розрізати, видалити серцевину і нарізати часточками, але не дуже тонко. Нагріти сковороду і обсмажити часточки на олії. Трохи поперчити і посолити.
Змішати шпинат, листя салату (порвати руками) і маринований червоний лук.
Моцареллу нарізати пластинами (або за бажанням) і разом з яблучними часточками додати в салатник. Для заправки змішати по 2 ст. л. яблучного оцту і олію (або за смаком), полити салат і перемішати. Якщо треба, додатково посолити і поперчити за смаком.
Салат готовий і можна пробувати!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі