За мотивами салату Мімоза. Смачний, ситний і ніжний салат з оселедцем і картоплі слоями, основний смак в якому задає малосольний оселедець. Плавлений сирок надає вершковий смак, картопля дає поживність, а стружка моркви робить блюдо яскравим.
Інгредієнти
- Оселедець (філе, малосольний) - 150 г
- Картопля (відварена в мундирі) - 100 г
- Морква (варена) - 50 г
- Яйце куряче (варене круто) - 1 шт
- Цибуля червона - 30 г
- Сирок плавлений - 50 г
- Майонез - 80 г
- Кріп (для прикраси)
Для формування салату я використовувала кулінарне кільце діаметром 12 см. Кільце поставити на плоску тарілку і першим шаром викласти філе оселедця, нарізане невеликими кубиками.
2-й шар - дрібно покришена червона цибуля,
3-й шар - яєчний білок, натертий на крупній тертці + трохи майонезу,
4-й шар - терта морква + майонез,
5-й шар - натертий на крупній тертці плавлений сирок,
6-й шар - картопля, терта на крупній тертці, і зверху змастити майонезом.
Акуратно зняти кулінарне кільце. Салат прикрасити свіжим кропом і яєчним жовтком, натертим на дрібній тертці. Дати салату просочитися, прибравши в холодильник на 30 хвилин.
Коментувати