Рецепт "Гранатовий браслет"

Один з найпопулярніших зимових салатів з буряка, що так люблять готувати на Новий Рік, Різдво та інші зимові свята. Дізнайтеся, як готувати рецепти салатів з копченою куркою і гранатом «Гранатовий браслет». Цей зимовий салат можна сміливо ставити в один ряд з популярними салатом «Олів'є» і «Оселедець під шубою». Салат виглядає дуже святково і яскраво, напевно, тому він так і полюбився багатьом. М'ясо, що використовують в салаті, можна замінити печінкою або копченої ковбасою. Перед подачею на стіл цей салат з гранатом потрібно настояти кілька годин.

Інгредієнти

  • Буряк - 2 шт
  • Картопля - 2 шт
  • Морквина - 2 шт
  • Копчена курка - 200 г
  • Яйця - 2 шт
  • Гранат - 1 шт
  • Волоські горіхи - 0,5 ст.
  • Часник - 2 зуб.
  • Майонез - за смаком
  • Сіль за смаком

Кількість порцій: 6

Час приготування: 5 ч. 0 хв.

У каструлю помістіть миту картоплю і буряк, залийте водою і відваріть до готовності (для картоплі і моркви - 30 хвилин, для буряка - 2 години). Відваріть курячі яйця і очистіть від шкірки. Відварені овочі натріть на крупній тертці окремо. Очистіть часник і подрібніть його за допомогою преса, змішайте з майонезом. Наріжте шматочками куряче м'ясо. На тарілці по центру поставте стакан. Викладіть шар картоплі, половину буряка, морквину, подрібнені горіхи, половину курячого м'яса, яйця, знову куряче м'ясо і буряк. Кожен шар промазуйте тонким шаром часникового майонезу, а картоплю і буряк посоліть, поперчіть. Видаліть стакан і змастіть верхній його шар майонезом, прикрасьте зернами граната і настоюйте в холодильнику 1-2 години. Салат з курки копченої "Гранатовий браслет" готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі