Рецепт із зеленою редькою

Один з найулюбленіших салатів. Все в ньому гармонійно. Корисний, оскільки для заправки я використовую сметану. Дуже люблю їсти цей салат з редьки як намазку на свіжу булочку і з доповненням сиру в кульках-моцарелла. Зелена редька широко поширена на просторах нашої батьківщини, так само як і чорна. Але другий варіант овоча володіє більш м'якими смаковими якостями, а також нагадує чимось редис. Потрібно вживати коренеплід в їжу і отримувати від цього величезну користь.

Інгредієнти

салат

  • Редька (~ 150 200г) - 1 шт
  • Білок яєчний (варений) - 2 шт
  • Петрушка (рубана) - 2 ст. л.
  • Сіль (за смаком) - 0,5 ч. л.

заправка

  • Сметана (не жирна у мене, 15%) - 4 ст. л.
  • Жовток яєчний (варений) - 2 шт

для подачі

  • Моцарелла (маленькі кульки, можна взяти рикотту або будь-сирний м'який сир) - 10 шт
  • Булочка (вівсяні або хліб) - 2 шт

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Яйця потрібно зварити круто. Розділити їх на білок і жовток. Петрушку рубаємо дрібно. Викладаємо в салатник сметану. У ньому відразу і будемо робити заправку і салат потім.
Розміщуємо жовтки в сметану і розтираємо їх ретельно виделкою, поєднуючи зі сметаною.
Білок дрібно рубаємо і відправляємо разом з петрушкою в заправку. Редьку потрібно попередньо розрізати і залити холодною водою хвилин на 10-15. Так з неї вийде гіркота. Я не завжди заливаю. Мені дуже подобається смак зеленої редьки. Він нагадує смак редиски, тільки трохи жорсткіше. Натираємо редьку на середній тертці.
Відправляємо редьку в салатник, солимо за смаком і перемішуємо.
Готово.
Подаємо з кульками моцарели-це дуже смачно..
.. а ще смачніше ось так! Розрізаємо свіжу булочку навпіл і використовуємо салат у вигляді намазки-для мене це смакота! Можна взяти будь-який м'який сир і намазати булочку їм, а поверх - наш салат з редькою. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі