Рецепт "Мімоза" з червоною рибою

Рецепт далекий від класичної Мімози, немає тут ні консервованої риби, ні тертого вершкового масла, та й зовнішній вигляд сильно відрізняється від звичного варіанту з жовтками, які завітрюються вже після декількох годин очікування в холодильнику. Але я впевнена, що цей полегшений варіант салату з рибою буде вам до смаку, спробуйте!

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 3 шт
  • Картопля - 2 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля біла - 1/2 шт
  • Сир твердий - 30 г
  • Майонез - 70 г
  • Риба (малосольная червона - кета, кижуч, лосось, горбуша, форель, сьомга, в нарізці) - 200 г
  • Сіль за смаком
  • Листя салату / Салат - 7 шт
Всі ми хоч раз в житті готували листкові салати, тому фотографувати кожен шар я не стала, це нудно і нецікаво. Отже, відварюємо яйця, моркву і картоплю в мундирі, очищаємо, натираємо на дрібній тертці. Білу ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями і обдаємо окропом, щоб пішла зайва гіркота. Викладаємо шарами - картопля-майонез-жовткі-майонез-цибуля-майонез. Сир натираємо на дрібній тертці.
Продовжуємо сир-майонез-терті білки-майонез-терта морква-майонез.
І за допомогою вилки формуємо гірку, обмазуючи її майонезом.
Ріжемо тонкими пластинами малосольну червону рибку і укладаємо її зверху на купол, чергуючи з листям салату. Виходить ось така ялинка, посипаємо її тертим сиром. Салат в такому вигляді прекрасно простоїть в холодильнику кілька годин і легко дочекається гостей. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі