Вишуканий салат із запеченою качкою і соковитою солодкою грушею. Його смак відмінно доповнений легкою гіркуватістю брусниці і пікантністю блакитного сиру. Побалуйте себе в свята!
Інгредієнти
для салату
- Грудка качки (250 г) - 1 шт
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Сік - 4 ст. л.
- Цибуля червона - 40 г
- Груша (120 г) - 1 шт
- Сир блакитний - 70 г
- Брусниця (розморозити, якщо заморожена) - 2 ст. л.
для заправки
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Сік - 1 ст. л.
- Цедра апельсина - 1/3 ч. л.
- Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
- Суміш спецій (італійські трави) - 1 пучок
Змішайте 2 ст. л. соєвого соусу і 2 ст. л апельсинового соку. Замаринуйте в цій суміші качину грудку на півгодини. Загорніть її в фольгу і помістіть в нагріту до 200 ° С духовку. Запікайте 30 хвилин, остудіть повністю в фользі, наріжте на тонкі скибочки.
Червону цибулю наріжте тонкими півкільцями, полийте 2 ст. л. апельсинового соку і далі треба злегка пом'яти руками. Залиште маринуватися на 30 хвилин.
Стиглу соковиту грушу наріжте на тонкі скибочки.
Для заправки змішайте соєвий соус, сік і цедру апельсина, олію, зернисту гірчицю і італійські трави.
На тарілку викладіть скибочки груші і качки, червону цибулю. Блакитний сир наріжте або наламайте довільно і викладіть зверху. Також зверху покладіть брусницю і полийте заправкою. Смачного!
Коментувати