Рецепт салату з топінамбуром

Топінамбур або, як його називають ще, земляна груша володіє чудовими властивостями - і смаковими, і лікувальними. Кажуть, допомагає при діабеті за рахунок вмісту інуліну - інсуліну природного походження. Ще цей коренеплід радять вживати при гіпертонії, ішемічної хвороби серця і безлічі інших недуг. Ну а взагалі він просто хороший на смак. І салати в піст з нього можна робити найрізноманітніші.

Інгредієнти

  • Топінамбур - 3 шт
  • Редис - 2 шт
  • Редька (зелена) - 1/3 шт
  • Огірок - 1/3 шт
  • Цибуля зелена (всього два пера разом з білою частиною) - 1 пуч.
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Бальзамик - 1/3 ч. л.
  • Сік лимонний - 1/2 ч. л.
  • Сіль
  • Перець білий

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 3

Ось така земляна груша мені попалася на ринку.
Топінамбур і редьку очистити, з огірка теж зняти шкірку (можна цього і не робити - дивлячись який огірок).
Цибулю дрібно порізати, залишивши зелене пір'ячко для прикраси.
Огірок порізати тонкою соломкою. Якщо хочете - можете натерти на тертці, але тоді він рясно пустить сік.
Топінамбур натерти на крупній тертці.
Те ж саме зробити з редькою...
... і редискою.
Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, заправити оливковою олією. Додати свіжовичавлений лимонний сік і бальзамічний оцет, перемішати. Викласти в салатник, прикрасити пір'їнкою лука і подавати. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі