Рецепт з баклажанів і яйцями

Пропоную приготувати дуже смачний і простий салат з баклажанів і яйцями. Маринована цибуля приємно хрумтить, м'які баклажани тануть у роті. Цей салат без майонезу дуже гармонійний і ароматний.

Інгредієнти

  • Баклажан (270г) - 1 шт
  • Цибуля червона - 1/2 шт
  • Олія (для смаження) - 3 ст. л.
  • Сіль
  • Вода (для маринування цибулі) - 50 мл
  • Оцет (столовий, у мене винний) - 1 ст. л.
  • Яйце куряче (відварне) - 1 шт
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Перець чорний (мелений) - 1/2 ч. л.
  • Каперси - 1 ст. л.
  • М'ята (4 листочка за бажанням) - 1 гілочка
  • Петрушка - 1 гілочка
  • Часник (за бажанням) - 1 зуб.
  • Перець чилі (щіпка за бажанням)

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 1

Цибулю почистити, нарізати найтоншими пір'ями. Злегка присолити, додати оцет і трохи води. Залишити на 10 хвилин для маринування.
Баклажан нарізати кубиками (можна зняти шкірку). У сковороді розігріти олію. Викласти в сковороду баклажани. Обсмажити на сильному вогні, злегка присолити до готовності. Я смажу під кришкою. Перед готовністю додала часник і перець чилі. Баклажани не мішаю, щоб вони добре присмажилися і перемішалися, я кручу сковороду.
Перекласти обсмажені баклажани в миску або салатник без масла, в якому вони смажилися. Залишити баклажани остигати. Додати віджату від маринаду цибулю, нарізане кубиками яйце, каперси. Акуратно перемішати.
Додати подрібнену м'яту,
і петрушку. Перевірити на сіль.
Заправити салат з баклажанів і яйцями майонезом. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі