Рецепт з карамелізованими сливами

Легкий, смачний, цікавий, по-справжньому осінній салат з курячою печінкою і карамелізованими сливами - адже зараз якраз сезон сливи! На приготування піде зовсім небагато часу, і ось - дієтичний салат готовий, можна насолоджуватися!

Інгредієнти

салат

  • Печінка куряча - 300 г
  • Листя салату
  • Слива (міцні) - 4 шт
  • Цибуля червона (середнього розміру) - 1 шт
  • Олія рослинна (для обсмажування печінки)
  • Масло вершкове - 20 г
  • Цукор (1 / 2-1) - 1/2 ч. л.

заправка

  • Соєвий соус - 1 ч. л.
  • Бальзамик (бальзамічний оцет) - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​2 ч. л.
  • Цукор - 1/2 ч. л.

Кількість порцій: 2

Салат вимити, обсушити і нарізати.
Курячу печінку ретельно промити, нарізати невеликими шматочками. Помішуючи, швидко обсмажити, щоб печінка залишилася м'яка і соковита.
Червону цибулю нарізати. У мене була маленька, тому я взяла 2 шт і сміливо нарізала кільцями.
Цибулю злегка пом'яти руками з дрібкою солі і викласти в салатник.
Сливи вимити, розрізати, видалити кісточку. Можна залишити половинки або розрізати на четвертинки.
У сковороді при безперервному помішуванні розтопити вершкове масло з цукром. Я вказала 0,5 ч. л. цукру, але якщо любите солодкі ноти в подібних блюдах - сміливо кладіть більше. Особисто я дуже люблю, тому поклала 1 ч. л. цукру. Викласти в сковороду сливи і готувати на середньому вогні 5-10 хв, помішуючи.
Викласти карамелізовані сливи в салатник. Для заправки змішати соєвий соус, бальзамічний оцет, оливкову олію і 0,5 ч. л. цукру. Гарячий дієтичний салат з курячою печінкою і сливами готовий. Полити його заправкою. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі