Легкий, смачний, цікавий, по-справжньому осінній салат з курячою печінкою і карамелізованими сливами - адже зараз якраз сезон сливи! На приготування піде зовсім небагато часу, і ось - дієтичний салат готовий, можна насолоджуватися!
Інгредієнти
салат
- Печінка куряча - 300 г
- Листя салату
- Слива (міцні) - 4 шт
- Цибуля червона (середнього розміру) - 1 шт
- Олія рослинна (для обсмажування печінки)
- Масло вершкове - 20 г
- Цукор (1 / 2-1) - 1/2 ч. л.
заправка
- Соєвий соус - 1 ч. л.
- Бальзамик (бальзамічний оцет) - 1 ч. л.
- Оливкова олія - 2 ч. л.
- Цукор - 1/2 ч. л.
Кількість порцій: 2
Салат вимити, обсушити і нарізати.
Курячу печінку ретельно промити, нарізати невеликими шматочками. Помішуючи, швидко обсмажити, щоб печінка залишилася м'яка і соковита.
Червону цибулю нарізати. У мене була маленька, тому я взяла 2 шт і сміливо нарізала кільцями.
Цибулю злегка пом'яти руками з дрібкою солі і викласти в салатник.
Сливи вимити, розрізати, видалити кісточку. Можна залишити половинки або розрізати на четвертинки.
У сковороді при безперервному помішуванні розтопити вершкове масло з цукром. Я вказала 0,5 ч. л. цукру, але якщо любите солодкі ноти в подібних блюдах - сміливо кладіть більше. Особисто я дуже люблю, тому поклала 1 ч. л. цукру. Викласти в сковороду сливи і готувати на середньому вогні 5-10 хв, помішуючи.
Викласти карамелізовані сливи в салатник. Для заправки змішати соєвий соус, бальзамічний оцет, оливкову олію і 0,5 ч. л. цукру. Гарячий дієтичний салат з курячою печінкою і сливами готовий. Полити його заправкою. Смачного!
Коментувати