Рецепт з куркою і блакитним сиром

Такі салати я називаю "а-ля ресторанний". Тут немає майонезу, звичного перемішування. Салат з листя салату і куркою з сиром досить свіжий і оригінальний на смак з делікатною заправкою. Фотографії, можливо, не передають всієї краси салату. Для того, щоб зрозуміти, про що я говорю, просто потрібно його спробувати. Готуйте салат з куркою, він смачний.

Інгредієнти

  • Листя салату / Салат (нейтральний за смаком.) - 200 г
  • М'ята (тільки листя) - 1 пуч.
  • Горіхи волоські - 30 г
  • Сир м'який (з блакитною пліснявою) - 100 г
  • Грудка куряча - 1 шт
  • Яблуко - 1 шт
  • Цибуля червона - 0,5 шт
  • Масло вершкове - 40 г
  • Сіль
  • Цукор (щедра) - 1 пуч.
  • Оливкова олія (заправка) - 90 мл
  • Мед (заправка) - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 2 ст. л.

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 2

Червону цибулю нарізати, засипати цукром і залишити на 5 хвилин. Промити, віджати. Горіхи підсушити на сковороді і порубати (не дрібне!)
Грудку нарізати смужками, обсмажити на вершковому маслі, присолити, до готовності. Перекласти на чисту тарілку.
На сковороді, де смажилася курка, обсмажити яблуко, нарізане кубиками до м'якості. Додати підготовлену цибулю, перемішати і зняти з вогню.
На порційні тарілки укласти листя салату і м'яти, які треба порвати руками. Полити половиною заправки.
Укласти шматочки курки. Сир покришити руками на шматочки.
Розподілити зверху яблука з цибулею. Посипати горіхами.
Укласти верхівки гілочок м'яти, полити соусом і відразу подавати. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі