Рецепт з м'ясом і овочами

Піст - постом, але потім Пасха!. Плавно переходимо з каші на м'ясо. Пропоную спробувати хороший, легкий салат з м'ясом і овочами. Досить швидко готується. Якщо звичайно заздалегідь придбати всі складові. М'ясо - на вибір. Прекрасно підійде і яловичина і свинина і баранина, а можна і асорті м'ясне зібрати. Я використовував баранячу лопатку. Готуйте салати з олією, вони смачні.

Інгредієнти

Основне

  • Шпинат (краще свіжий листовий) - 300 г
  • Баранина - 200 г
  • Грейпфрут (кількість залежить від розміру) - 1 шт
  • Авокадо (стигле!) - 2 шт
  • Селера листова - 2 гілочки
  • Сіль
  • Соняшникова олія (рафінована) - 3 ст. л.
  • Суміш перців

заправка

  • Часник (або в порошку) - 2 зуб.
  • Оливкова олія (першого віджиму) - 5 ст. л.
  • Лимон (для соку) - 1 шт
  • Суміш перців
  • Цукор
  • Сіль

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Готуємо всі продукти. Сік з лимона вже видавив.
Робимо заправку. Часник дрібно ріжемо або застосовуємо "прес", змішуємо з лимонним соком, оливковою олією, двома ст. л. води. Додаємо сіль, суміш перців і трохи цукру. Все добре перемішуємо. (Заправку робив кілька разів, але вона весь час розшаровується. Емульсія не виходить. Може хто небудь підкаже.)
Баранину нарізаємо тонкими смужками, солимо, перчимо і обсмажуємо в невеликій кількості рослинного масла. Думаю якщо додати трохи часничку - теж не зашкодить.
М'ясо сильно засмажувати не варто, але і сирим залишати не потрібно. Не карпаччо, тим більше якщо будете готувати свинку.
Шпинат промити, почистити від жорстких ніжок, дати стекти воді. Якщо немає свіжого шпинату підійде і заморожений (на ринку часто продають в кульках. Можна купити і в упаковці в магазині, але там зазвичай шпинат дуже дрібно нарізаний).
Грейпфрут чистимо як зазвичай. Знімаємо білі плівки і поділяємо на часточки. Авокадо чистимо й нарізаємо шматочками. Розмір часточок грейпфрута, авокадо і м'яса - приблизно однакові. Селеру ріжемо кільцями. (Грейпфрут у мене виявився корисним, хоча купував звичайний).
Збираємо наш салат з м'ясом. Можна акуратно перемішати всі інгредієнти в окремому посуді, а можна відразу зробити порційно. Головне авокадо НЕ розім'яти. Перед подачею ще раз добре збиваємо заправку і додаємо в наш салат. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі