Піст - постом, але потім Пасха!. Плавно переходимо з каші на м'ясо. Пропоную спробувати легкий салат з м'ясом і овочами. Досить швидко готується. Якщо звичайно заздалегідь придбати всі складові. М'ясо - на вибір. Прекрасно підійде і яловичина і свинина і баранина, а можна і асорті м'ясне зібрати. Я використовував баранячу лопатку.
Інгредієнти
Основне
- Шпинат (краще свіжий листовий) - 300 г
- Баранина - 200 г
- Грейпфрут (кількість залежить від розміру) - 1 шт
- Авокадо (стигле) - 2 шт
- Селера листова - 2 гілочки
- Сіль
- Олія (рафінована) - 3 ст. л.
- Суміш перців
заправка
- Часник (або в порошку) - 2 зуб.
- Оливкова олія (першого віджиму) - 5 ст. л.
- Лимон (для соку) - 1 шт
- Суміш перців
- Цукор
- Сіль
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4
Готуємо всі продукти. Сік з лимона вже видавив.
Робимо заправку. Часник дрібно ріжемо або застосовуємо "прес", змішуємо з лимонним соком, оливковою олією, двома столовими ложками води. Додаємо сіль, суміш перців і трохи цукру. Все добре перемішуємо.
Баранину нарізаємо тонкими смужками, солимо, перчимо і обсмажуємо в невеликій кількості олії. Думаю якщо додати трохи часничку - це не зашкодить.
М'ясо сильно засмажувати не варто, але і сирим залишати не потрібно, тим більше якщо будете готувати свинку.
Шпинат промити, почистити від жорстких ніжок, дати стекти воді. Якщо немає свіжого шпинату підійде і заморожений.
Грейпфрут чистимо як зазвичай. Знімаємо білі плівки і поділяємо на часточки. Авокадо чистимо й нарізаємо шматочками. Розмір часточок грейпфрута, авокадо і м'яса - приблизно однакові. Селеру ріжемо кільцями.
Збираємо наш салат з м'ясом. Можна акуратно перемішати всі інгредієнти в окремому посуді, а можна відразу зробити порційно. Головне авокадо НЕ розім'яти. Перед подачею ще раз добре збиваємо заправку і додаємо в наш салат. Смачного!
Коментувати