Що можна сказати про цей салат з пекінки. Він дуже смачний, збалансований. Хрускіт пекінської капусти і смаженого бекону зливається в єдине соло з ароматним сиром і омлетом. Цей салат без майонезу дуже простий і швидкий. Для мене це повноцінна вечеря. Чоловік салати з пекінки і айсбергу не надто поважає, але цей салат їсть із задоволенням. Цей салат з омлетом недорогий, але цілком піде і на святковий стіл. Змішувати безпосередньо перед подачею. Підійде і для несподіваних гостей, продукти доступні і готувати швидко.
Інгредієнти
салат
- Пекінка (або салат Айсберг) - 120 г
- Сир напівтвердий - 60 г
- Бекон (у мене копчена грудинка) - 60 г
омлет
- Яйце куряче - 2 шт
- Сметана (можна молоко або вершки) - 2 ст. л.
- Перець чорний
- Сіль
заправка
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Оцет (фруктовий 3-4%, можна замінити лимонним соком) - 1,5 ст. л.
- Гірчиця - 0,5 ч. л.
- Перець чорний
- Сіль
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 3
Змішайте масло, оцет або лимонний сік, гірчицю, сіль і перець. Збийте виделкою.
Наріжте дрібними кубиками шириною близько 5 мм сир і змішайте його з заправкою. Сир буде смачнішим і просоченим.
А далі я зрозуміла, що зарядка мого фотоапарата скоро закінчиться. Тому фото тільки фінальне. Складного нічого немає. Нарізати шматочками бекон і обсмажити до хрусткої скоринки, дістати і відкласти. Яйця збиваємо зі сметаною, сіллю і чорним перцем, виливаємо на розігріту сковороду, де смажився бекон і смажимо омлет на невеликому вогні під кришкою до готовності. Нарізати пекінську капусту або салат невеликими квадратиками. Наріжте невеликими квадратиками омлет. Змішайте омлет, капусту і заправку, прикрасьте беконом.
Салат з пекінки готовий. Смачного!
Коментувати