Рецепт з печерицями, горіхами і естрагоном

Гарні, легкі і одночасно поживні і смачні салати з листя салату і свіжих печериць. Горіхи і гриби забезпечать вас білками, а зелень - вітамінами. А що ще потрібно для пісного або вегетаріанського харчування, яке не повинно приносити шкоди організму.

Інгредієнти

  • Печериці (свіжі) - 200 г
  • Листя салату / Салат - 150 г
  • Огірок - 1/2 шт
  • Естрагон (або 0,5 ч. л. сушеного) - 3 гілочки
  • Цибуля-шалот (або небагато ріпчастої цибулини) - 1 шт
  • Горіхи волоські - 3/4 скл.
  • Оливкова олія (першого холодного віджиму) - 1/3 скл.
  • Масло волоського горіха - 2 ст. л.
  • Оцет (білий винний або будь-який інший білий оцет.) - 2 ст. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
На середньому вогні без олії обсмажити до світло-коричневого кольору горіхи протягом 3-5 хвилин, дати їм охолонути і крупно порубати.
Подрібнити цибулю.
Порубати листя естрагону, змішати їх з оцтом і сіллю, влити оливкове і горіхове масло. Я, на жаль, свіжого естрагону знайти не змогла, навіть на центральний ринок з'їздила до азербайджанців. Не поталанило. Тому використовувала сушений естрагон. Уявляю, як це було б смачно зі свіжим, враховуючи, що естрагон - одна з найулюбленіших моїх трав.
Збити все до утворення емульсії.
З шампіньйонів зняти шкірку і нарізати тонкими пластинками (тільки капелюшки).
Залити їх половиною приготовленої для салату заправки, залишити на 10-15 хвилин.
Тим часом нарвати салат руками, викласти в салатник. Я використовувала салат фризі (можна взяти який-небудь інший салат, але обов'язково хрусткого сорту - фрілліс або айсберг, наприклад).
Додати огірок, нарізаний тонкими півкільцями.
Полити частиною заправки, дуже акуратно перемішати.
Викласти на плоску тарілку невеликою гіркою. Зверху викласти замаринувані шампіньйони, посипати все горіхами і полити заправкою. Салат відразу подати до столу. До речі, смак цього пісного салату з свіжих шампіньйонів можна міняти, використовуючи різні види горіхів і різні сорти салату: рукола і кедрові горішки, салат корн з фундуком та т. і. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі