Рецепт з рисом і червоною рибою

Пропоную спробувати легкий, ніжний салат з рисом, огірком і слабосоленою червоною рибою. Салат готується дуже швидко і легко. Пригощайтеся.

Інгредієнти

  • Рис - 150 г
  • Огірок (салатний) - 1 шт
  • Яйце куряче (варені) - 2 ... 3 шт
  • Морква (варена) - 1 шт
  • Кріп (або інша свіжа зелень) - 1 пуч.
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Васабі - 1 ст. л.
  • Майонез - 200 г
  • Риба (червона слабосолона) - 150 ... 200 г
Рис промити і зварити будь-яким способом, або відповідно до інструкції на упаковці. Остудити.
Майонез змішати з васабі до однорідної консистенції. Васабі - це японський хрін, який продається у вигляді готової пасти або порошку. Його можна без проблем купити в будь-якому закладі, які торгують ролами і сушами. Рекомендую спочатку додати невелику кількість васабі до майонезу, а при необхідності додати ще, тому що він буває дуже гострий.
На блюдо сервіровки викласти першим шаром рис. Для того, щоб салат вийшов рівним, на блюдо я ставлю кільце від рознімної форми.
Рис рясно змастити пряним майонезом.
Далі викласти дрібно нарізану червону рибу. Рибу можна купити, а можна і самим посолити, відмінних рецептів в інтернеті дуже багато.
Далі посипати дрібно нарізаним кропом або будь-якою іншєю свіжою зеленню.
Наступним шаром йде дрібно нарізана червона цибуля.
Потім нарізана дрібними кубиками варена морква.
Далі - натерті на тертці білки. Змастити добре майонезом.
Наступний шар - огірок, нарізаний дрібними кубиками.
Змастити майонезом.
Наш салат з рисом присипати жовтком і прикрасити по своєму смаку. Дати салату перед подачею на стіл настоятися 1-2 години в прохолодному місці. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі