Рецепт з сочевицею і овочами

У моєї колеги на роботі день народження в кінці березня. І щороку в цей день вона накриває стіл, який повністю складається з дуже цікавих пісних салатів і закусок. Цього разу було 5 варіантів частувань, одним з яких я ділюся з вами! Салат з категорії - салати без майонезу. Готуйте салат з горошком. Смачного!

Інгредієнти

  • Сочевиця (зелена) - 100 г
  • Кускус - 50 г
  • Перець солодкий червоний - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Рукола - 50 г
  • Горошок зелений - 50 г
  • Бульйон (овочевий) - 50 мл
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Насіння гарбузове - 2 горст.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6

Сочевицю відварити в підсоленій киплячій воді, відповідно до інструкції на упаковці (у мене пішло приблизно 20-25 хвилин). Остудити.
Кускус залити киплячим підсоленим бульйоном, залишити до повного вбирання, періодично помішуючи виделкою, щоб крупа не злипалася. Моркву і перець натерти на крупній тертці, перемішати, додавши сік лимона і соєвий соус.
Горошок бланшувати в підсоленій воді 2-3 хвилини, остудити.
Змішати сочевицю, моркву з перцем, горошок і рукколу. Заправити оливковою олією, присипати гарбузовим насінням.
Готуйте пісні салати з овочів. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі