Салат з язика і цибулі порей ситний, але не важкий. Підходить як на кожен день, так і на святковий стіл, замість звичного олів'є.
Інгредієнти
- Язик яловичий (відварений) - 200 г
- Цибуля-порей (стебло) - 1 шт
- Морква (відварна, невелика) - 1 шт
- Сир твердий (натертий на крупній тертці) - 70 г
- Огірок солоний (великий) - 1 шт
- Сметана - 2 ст. л.
- Горошок зелений - 1 бан.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6
Відварний язик нарізати брусочками.
Стебло порею нарізати півкільцями.
З горошку злити рідину і додати в салат.
Відварену моркву натерти на крупній тертці.
Сир натерти на крупній тертці.
Солоний огірок нарізати кубиками.
Додати сметану і добре перемішати. Якщо потрібно можна додати сіль, але при наявності сиру і солоного огірка вона навряд чи стане в нагоді. Салат з язика і цибулі порей готовий. При можливості дати настоятися йому півгодинки і можна їсти.
Коментувати