Рецепт з язиком і пікантними овочами

На Новий Рік завжди варю язик. Неймовірно смачні і легкі святкові салати з язика і маринованих огірків з овочами. Ніжний відварний язик, хрусткі овочі, пікантна цибулька. Дуже рекомендую. До речі в оригіналі присутній стебловий селера, але ми не особливо любимо цей чудовий овоч. Спробуємо? Готуйте салати на новий рік, це смачно.

Інгредієнти для салату з язика

для салату

  • Язик яловичий (приблизно) - 300 г
  • Помідор (або черрі штук 8) - 2 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Огірок (маринований (НЕ солоний !!!)) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт

Для маринування цибулі

  • Вода - 50 мл
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Цукор

для заправки

  • Оливкова олія - ​​4 ст. л.
  • Гірчиця (краще зернистої, або 1 ч.л. зернистої та 1 ч.л. звичайної) - 2 ч. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Оцет (бальзамічний) - 0.5 ст. л.
  • Сіль
  • Цукор

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 3

Цибулю порізати тонкими півкільцями, обшпарити, замаринувати не менше, ніж на 20 хвилин.
Язик порізати тонкою соломкою.
Перець тонкими кружечками або теж соломкою.
Огірки соломкою, помідори скибочками. Додати віджату цибулю.
Змішати всі складові заправки. Нам солити не знадобилося. Можливо захочеться додати дрібку цукру. Збити виделкою. Заправити салат, перемішати. Салат з язика і маринованих огірків з овочами готовий.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі